211

48%
211

Film o bankovní loupeži, v němž se setkává Patrola a Černý jestřáb sestřelen.




Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Čekal jsem béčkový akční film a dočkal jsem se ho. Nicolas Cage, přepadení banky a postrelení kolegy, který se mimochodem v ten samý den dozví, že čeká s jeho dcerou ditě... no jo no :-). První polovina překvapivě obstojná, ale konec.. lupiči aneb perfektně cvičení žoldáci vyběhnou z banky a nechají se postřílet, jako koroptve. Pěkně odfláknutý konec.. jako by už to chtěl mít režisér za sebou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Rutinní policejní hlídka narazí na partu bývalých žoldáků vykrádající banku neštítící se v rámci úspěchu svého činu vytvořit chaos v podobě teroristického činu mající za následek spoustu mrtvých. Drsný snímek plný násilí pojednávající hlavně o jedné přestřelce mezi policií a zločinci. Snímek je svým rozhraním a náturou hodně podobný snímku z roku 2003 ´44 minut: Přestřelka v severním Hollywoodu´, který byl stejně, jako tento, natočen na základě skutečných událostí. Kratší stopáž předznamenává, že se jde dějově striktně k věci, tedy v rámci hlavního tématu, a nezabývá se zbytečnostmi vedlejších motivů. Kupodivu je přesto scénář i přes svou námětovou jednoduchost benevolentní v rámci osobních vztahů hlavních postav. Parťáci v autě mají k sobě blíž, než by si kdo myslel a neobešlo se to ani bez rodinných problémů. Stárnoucí policista je vdovec, jeho parťák zeť, dcera čeká dítě a viní ho ohledně přístupu během smrti své matky. A aby toho nebylo málo, k pracovní náplni dostanou oba policisté problematického mladíka, jehož osud je poněkud jiný, než jak uvádí škola. V rámci klasických videofilmů z přelomu 80. a 90. let na obdobné téma však žádné překvapení. Dramatizace děje či nějaký uceleně plynulý vývoj tu tedy takřka není. Snaha zaútočit na city však ano, ale přijde to spíše jako divácké odlehčení od nepřetržité akce. Jedná se o hluboce nevýrazný snímek? Jak se to vezme. Pro kina jistě ano, ale pro domácí videozábavu nikoliv. Příběh takřka žádný, jen dramatická přestřelka a velmi rychlý konec. Jako prostá jednoduchá adrenalinová akční jízda zcela postačí. Pokud se v tom nehledají zázraky.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Cage hraje jak za mlada, ale co z toho, když vše kolem (herci, efekty i dialogy) má fakt tu typickou bulharskou céčkovou úroveň. Naštěstí většinu času tvoří ta přestřelka u banky, takže o nějakou velkou nudu zas tak moc nejde.

Dodatečné informace

Původní název:
211 (více)
  • USA 211
  • USA #211
Země původu:
USA
Tržby:
1,05 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
211 je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch