Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

68%
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Co spojuje vysvalenou americkou mlátičku Hobbse a elegantního britského zabijáka Shawa? Jeden všehoschopný gauner, kterého by sami zastavit nedokázali. Dwayne Johnson a Jason Statham řádí v akční jízdě, která je o poznání rychlejší a zběsilejší.

Když ti dva stanuli poprvé tváří v tvář ve filmu Rychle a zběsile 7, byla z toho nenávist na první pohled. Prodloužená ruka Spravedlnosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zběhlý agent britské tajné služby Deckard Shaw (Jason Statham) byli proti své vůli nakonec donuceni spolupracovat a navzdory nekonečné averzi se jim to poměrně dařilo.

I proto je asi nemělo zaskočit, že dostali společnou zakázku na nalezení a zneškodnění jedné tajné britské agentky, která údajně přešla do nepřátelského tábora. Shaw má v téhle operaci poměrně jasnou motivaci, protože jejich společným cílem je jeho mladší sestra Hattie (Vanessa Kirby). Řečeno slovy klasika, všechno je jinak, což Hobbs i Shaw zjistí hned poté, co ji najdou. Hattie se totiž na vlastní pěst pokusila zastavit jistého pana Brixtona (Idris Elba), který usiluje o vyhlazení poloviny lidstva, a sebrala mu něco, co k tomu dost potřebuje. A protože Brixton má materiální a překvapivě i fyzickou převahu, musí vzít Hobbs i Shaw nohy na ramena. Honička vede přes deštivý Londýn, radioaktivitou zamořené okolí Černobylu až na Hobbsovu rodnou Samou v Polynésii. Jenže před některými lidmi se prostě utéct nedá. (Cinemart)




Recenze: Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw

Kinobox.cz
90%

Leitch a jeho scenáristé na sebe vrší ty nejabsurdnější akční scénáře, kterým se velmi dobře daří bavit a občas i ohromovat. Často si říkáte, že šílenější už to být nemůže, a v tu chvíli přijde nějaký "next level". Film má dvě a čtvrt hodiny, a přesto jsem se při něm nudil velmi málo a bavil téměř non-stop.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
8.5
Co naplat. The Rock to opět dokázal a utvrdil svůj status akční hvězdy. Hranice reality už dávno překročily sci-fi,ale koho to štve,když to klape. Za mne se jedná o akční pecku,kterou by si neměl nechat ujít žádný fanda akčních filmů. No a Idris Elba to jako záporák celé podtrhl.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
Tak tohle je čistokrevná a kvalitní akce. Skvělý vylepšený záporák, neskutečný výkon Dwayena Johnsona, který i když měl ve filmu stejný prostor, jako Jason Statham.. totálně dominoval a snímek byl jeho. Po úvodním FaF je tohle pro mě konečně pořádný a důstojný pokračovatel, i když už téměř nemá nic společného s původní myšlenkou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
7
Kde jsou ty časy začátku série 'Rychle a zběsile', která divácky nadchla natuněnými auty a pouličními závody, podle kterého se okamžitě objevily snímky podobné. Po tragické smrti předního herce Paula Walkera se však série začala ubírat jiným směrem, až z toho vzniklo nakonec úplně něco jiného. Původní hvězdy série vzešly do pozadí a v popředí jsou jiní. Přesně řečeno dva, kteří si dokonce vysloužili i svůj samostatný film. S onou sérií však má snímek, kromě jmen obou postav, pramálo společného. Zato šablonu subžánru buddy movie kopíruje věrně. A tak tu máme další dvojici vzájemně se nesnášející, kteří jsou nuceni spolupracovat v boji proti padouchovi, kterému by mohl, co se týče tělesné schránky, závidět i Robocop. Spousta nešvarů, spousta drsných hlášek, přeefektované akční scény a děj, který jako kdyby jsme ho už někdy viděli. Máme tu další virus ohrožující svět, což je právě ten důvod, proč se noví hrdinové musí spojit, aby všemu učinili přítrž. Film je zábavný, svižně akční, tedy vyloženě popcornový, ale jinak vypadá, jako kdyby byl scénář napsán už někdy v osmdesátých letech. K plusu dnešní doby jsou pouze CGI efekty a high tech hračičky. Tenhle film zkrátka nemá jinak čím překvapit, čímž vede spíše ke zklamání, než k nějakému filmovému nadšení. Ční z toho hlavně předvídavost děje, takže divák v podstatě jen sleduje, co a jak bylo zrealizované. A to je jinak vše. Nic než obyčejný tuctový akční film dle standartu dnešní doby, který se v paměti fanoušků série 'Rychle a zběsile' nijak zvlášť neuchytí.


Dodatečné informace

Původní název:
Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw (více)
  • USA Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
  • USA Fast & Furious presents: Hobbs & Shaw
  • USA Hobbs & Shaw
Premiéra v ČR:
1. 8. 2019
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA, Velká Británie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
760,1 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch