Upgrade

81%

Komentáře a recenze 47

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Na můj vkus trošku pomalejší rozjezd,ale ve chvíli kdy hlavní hrdina dostane svůj UPGRADE mne snímek zcela pohltil. Scénář je skvělý a po dlouhé době jsem dostal originální Sci-fi,které si jde svou vlastní cestou a nesnaží se nikoho kopírovat. Akce je výborná a bojové scény jeden na jednoho jsou úplnou lahůdkou. Logan Marshall-Green byl velmi dobrý a svým vzhledem mi hrozně připomínal Toma Hardyho. Bavil jsem a podle toho vypadá i mé vysoké hodnocení.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Pěkné Sci-fi. Scénář velmi originální, ze začátku sice dost hlušších pasáží, ale postupně se vše pomalu ale jistě rozjede do slušných otáček. Člověk si říká, že k Upgrade člověka nejsme tak daleko a jestli není lepší nechat vše na přírodě... ale k filmu... Pěkná podívaná 75%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
V blízké budoucnosti řídí téměř všechny aspekty života technologie. Po desetiletí používané velice populární prostředí v oblasti žánru sci-fi a nejinak je to i u tohoto snímku. Budoucnost je tentokrát v tomto smyslu přeci jen víc než blízká, neboť například taková samořiditelná auta se testují již v dnešní době. Ale čip, který se operativně vloží do míchy a ochrnutý člověk se rázem pohybuje jako dříve, je vskutku novinkou. Hlavní myšlenka, po vzoru robotů, tímto poukazuje na nebezpečí umělé inteligence a tak to, co se začne dít, má v jistém smyslu co dočinění s originalitou i když se známým průběhem. Akčních scén není moc, ale jsou tu a když se objeví první v podobě zápasu, mnohým divákům spadne brada. Žádnou novinkou není zápletka. Jde tu prostě a jednoduše o mstu. Příběh je jednoduchý a onou zápletkou v podstatě známý, tentokrát však v prostředí dnešní realitě budoucnosti. Škoda postavy vyšetřující policistky. Jakmile vstoupí do děje, všechny její následující činy jsou předvídatelné. Děj si udržuje tempo a v podstatě není hluchého místa. Režisér a scénárista v jedné osobě měl vizi a sám si ji zhmotnil. Natočil jednoduchý, avšak vkusný film, který hlavně dokazuje, že na to, aby to bylo dobré, není vždy potřeba ohromný rozpočet.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Od filmu, co má hodnocení prakticky ode všech čtyři hvězdičky, čekám určitou nekonfliktní "nezpochybnitelnou" kvalitu, proto jsem byl celkem překvapený, jak špatně je tenhle film natočený, jak mizernou má kameru (ve chvílích, kdy má vypadat "normálně", ty gimmicky byly celkem fajn - ale gimmicky jsou vždycky fajn), jak špatné je vedení herců (někdy se z záběru do záběru absolutně mění nejen mimika, ale i nálada a celkový tón, scénář podepřený nejstupidnějšími onelinery historie nepomáhá), jak nevýrazný je design futuristického světa. Technofobický příběh připomíná slabší díly Black Mirror a upřímně řečeno jsem prvních dvacet minut čekal, že to, jak strašně špatně a nemotorně ten film vypadá a je vyprávěn, se stane samo o sobě součástí děje, protože špatnost některých věcí hraničí s parodií (když se hrdina "o tři měsíce později" objeví s půlročním plnovousem, tak jsem se smál nahlas), ale zdá se, že je to tak dementní smrtelně vážně. Zvraty na konci průhledný od prvního okamžiku. Všechno blbě víceméně.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Whannell vyměnil Wana za Bluma, přibral falešného Toma Hardyho a natočil docela nápadité malé scífko. Které se po povinné půlhoďce ukáže být fainovým akčním revange filmíkem. S potenciálem ke zkultovnění.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Film vznikl v produkci Jasona Bluma, bratru za 5 milionů dolarů a v amerických kinech ho distribuuje Blumova distribuční společnost BH Tilt. Pokud očekáváte, že se jedná o horror, budete možná trochu zklamáni. Upgrade sice obsahuje řadu pěkně ostrých scén s brutálním násilím, ale jinak je to akční sci-fi. Ptáte se, zda se za tak málo peněz dá natočit film do kin tohoto žánru? Ale ano, dá a vypadá to vlastně celkem slušně a výpravně.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Když se futuristická idylka změní na Přání smrti pod taktovkou vychcaného počítače jak z Vesmírné odysey, je to zábava. Zábava o to větší, že Whannell kašle na postavy a servíruje jeden zajímavý nápad za druhým, aby se přemýšlející divák nestačil nudit a nevadilo mu, že premisu prokouknul hodně dopředu. Vyprávění bez výrazných vrcholů, ale současně bez zaváhání a se závěrem, který přichází v pravou chvíli a nezklame. Za málo love hodně atraktivní parády...
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
9
"Grey is not here anymore." Bylo by asi zajímavé vidět rozpočet... Každopádně tak nějak odhaduji, že snímek si na sebe zatraceně dobře vydělal. Poutavý příběh s brilantním rozuzlením. Současně se snaží pojednávat o tak složitém a poutavém tématu, že pokud máte rádi sci-fi, tenhle snímek si zřejmě zamilujete! 90%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Najlepšie béčko roka! Takéto parádne "scífo" som už dlho nevidel. Po asi polroku je to aj prvý film , u ktorého som si zapamätal mená hlavných postáv (Stem a Grey). Film mieša už známe kliše s novinkami v tomto žánru ako je na telo zainteresovaná kamera. Na tomto filmu bolo super úplne všetko (teda až na niektoré krvavé scény a smrti) bola super kamera ,dej bol vynikajúci , postavy konečne normálne premýšlajú a výborne zahraté , mysterióznosť deja je perfektná a pocit napätia nepustí až do záverečných tituliek. Koniec filmu bol fakt nepredvídateľný a miestami aj dosť k zaplakaniu. Jedinú vec ,čo môžem filmu vytknúť sú miestami priveľmi brutálne scény a smrti (veď toto predsa nieje Saw ,Whannel!). I tak je to výborné béčko a svojími 5* to len doporučujem. A že Whannel okrem Sawa a Insidiusa nevytvoril nič kvalitné! (Nech sa Saw aj Insidious strčia)
Klajnik
Klajnik
8 590 bodů
4
Premisa toho celého se mi líbila už od traileru. Výsledek však není tak zábavný, jak jsem čekal. Akční scény jsou super, ale moc jich neni a né všechny člověka chytnou. Očekával jsem, že to bude hravější, když je to film z doby, kdy se lidé mohou nechat modifikovat. Konec bych ocenil, ale ten build up je slabý a mě vlastně bylo úplně fuk, jak to dopadne, protože hlavní hrdina je debil. Neni nijak zvlášť chytrej, nic vlastně neumí, to nejlepší na něm je ten upgrade a to že mu chcípla žena je mi u prdele (protože film mě nepřinutil, aby mi na vztahu těch dvou záleželo). Je to vlastně promarněný potenciál, ale nikoliv ztracený čas. Ušlo. 2,5/5