Upgrade

81%
Upgrade

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)




Recenze: Upgrade

Kinobox.cz
80%

Upgrade je příjemný malý filmeček, dost originální a dost zručně natočený. Bavil mě více než leckterý superhrdinský velkofilm za 100 milionů dolarů.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Na můj vkus trošku pomalejší rozjezd,ale ve chvíli kdy hlavní hrdina dostane svůj UPGRADE mne snímek zcela pohltil. Scénář je skvělý a po dlouhé době jsem dostal originální Sci-fi,které si jde svou vlastní cestou a nesnaží se nikoho kopírovat. Akce je výborná a bojové scény jeden na jednoho jsou úplnou lahůdkou. Logan Marshall-Green byl velmi dobrý a svým vzhledem mi hrozně připomínal Toma Hardyho. Bavil jsem a podle toho vypadá i mé vysoké hodnocení.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Pěkné Sci-fi. Scénář velmi originální, ze začátku sice dost hlušších pasáží, ale postupně se vše pomalu ale jistě rozjede do slušných otáček. Člověk si říká, že k Upgrade člověka nejsme tak daleko a jestli není lepší nechat vše na přírodě... ale k filmu... Pěkná podívaná 75%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
V blízké budoucnosti řídí téměř všechny aspekty života technologie. Po desetiletí používané velice populární prostředí v oblasti žánru sci-fi a nejinak je to i u tohoto snímku. Budoucnost je tentokrát v tomto smyslu přeci jen víc než blízká, neboť například taková samořiditelná auta se testují již v dnešní době. Ale čip, který se operativně vloží do míchy a ochrnutý člověk se rázem pohybuje jako dříve, je vskutku novinkou. Hlavní myšlenka, po vzoru robotů, tímto poukazuje na nebezpečí umělé inteligence a tak to, co se začne dít, má v jistém smyslu co dočinění s originalitou i když se známým průběhem. Akčních scén není moc, ale jsou tu a když se objeví první v podobě zápasu, mnohým divákům spadne brada. Žádnou novinkou není zápletka. Jde tu prostě a jednoduše o mstu. Příběh je jednoduchý a onou zápletkou v podstatě známý, tentokrát však v prostředí dnešní realitě budoucnosti. Škoda postavy vyšetřující policistky. Jakmile vstoupí do děje, všechny její následující činy jsou předvídatelné. Děj si udržuje tempo a v podstatě není hluchého místa. Režisér a scénárista v jedné osobě měl vizi a sám si ji zhmotnil. Natočil jednoduchý, avšak vkusný film, který hlavně dokazuje, že na to, aby to bylo dobré, není vždy potřeba ohromný rozpočet.


Dodatečné informace

Původní název:
Upgrade (více)
  • Austrálie Upgrade
Premiéra v ČR:
30. 8. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Austrálie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
5 mil. USD
Tržby:
16,71 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Upgrade je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch