Bábovky

57%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Příjemné překvapení a 70% které dávám je ovlivněno tím, že je to domácí produkce a mám velikou radost, že jsem po dlouhé době viděl "vztahovku", která má hlavu i patu a celkem hloubku. Závěrečná scéna, kdy se všichni aktéři potkají a osudy se propojí je sice přepálená až to bije do očí, ale budiž. Závěr rychlý.. happyend s hořkou dochutí. Kladně hodnotím také vizuální stránku filmu a dobrou kameru.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Z nějakého důvodu se v posledních letech tlačí do kin řada romantických komedií, v niž jsou pořád dokola ti samý herci a co hůř je to stejně neoriginální a laciný (navíc si často můžete být jistí účasti Jirka Langmajera, který na svoji kariéru již rezignoval). Ale všichno tohle Bábovky prolomily! Mimořádně nenucený příběh s poměrně dramatickou myšlenkou. Hlavně všechny ty osudy se jeví přirozeně, vůbec si to na nic nehraje. Snad jen ještě vypilovat tu idiotskou hudbu, která hraje pod každou scénou.. 55%
avenis
avenis
7 963 bodů
8
Jak jsem obvykle k současným komediím kritická, tato se mi hodně líbila. Pochopitelně to není prvoplánová komedie, spíš to drama a ještě k tomu rodinné. Líbí se mi, jak je vystavěný děj, jak se postupně seznamujeme s provázaností vztahů, které se utahují víc a víc, až se protnou v jednom jediném okamžiku. Takže námět a scénář na jedničku. Od Radka Havlíka jsem zatím viděla jen Po čem muži touží, a to se mi líbilo ještě víc. Ale možná, časem, po více shlédnutích ještě hodnocení zvednu. Jana Plodková jednoznačně herecky nejlepší. Když se nepitvoří jako v Hodinářovu učni a je sama sebou, je skvělá. (5.2.2022)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7
Napřed jsem si myslela, že to bude zas jedna z těch hrozných romantických komedií, co se teď u nás točí. Navíc to, že každou chvíli jsme byli s někým jiným u někoho jiného mi připadalo značně nepřehledné. Ale vydržela jsem (poprvé ne) a nakonec jsem byla s filmem spokojená. Vůbec bych to komedií nenazvala! Ale byly tam dobré herecké výkony. Líbila se mi Jana Plodková jako prostitutka Laura (opravdu krásné tělo, pokud to může posoudit žena v důchodu! :-)), Barbora Poláková, Denisa Biskupová, no samozřejmě Lenka Vlasáková, která ty ženy, postižené rakovinou, ztvární vždycky tak realisticky, že mám až slzy na krajíčku. (Třeba v seriálu "Ulice".) Z mužů se mi líbil nejvíc Marek Taclík ("Až se vrátím, tak Ti tam strčím toho svýho Mikuláše.") Nevím, jestli ten happyendový závěr byl plně na místě, ale zas na druhou stranu už by těch tragédií bylo v tomto filmu až příliš. Takže klidně 70%!
BBQ-Pope
2 791 bodů
0
Strašidlo, do pr*ele mně vskoč!
Dr.film_
Dr.film_
184 bodů
2
Muži zde ve větším případě představují podivná promiskuitní stvoření a ženy naivní „husičky“, které jsou schopny odpustit zcela vše. Poslední scéna, kde se veškeré osudy protnou, působí nakonec jako absolutní nonsens. Další z řady českých filmů, nad kterými zůstává rozum stát.
martina-plesnik
9 bodů
7.5
Film se mi líbil, dobré obsazení, ale není to komedie, spíš drama s trochou romantiky na konci, několik životních příběhů k zamyšlení nad vlastními životy a hodnotami :-)