Bábovky

57%
Bábovky

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (CinemArt CZ)




Recenze: Bábovky

Kinobox.cz
35%

Hlavní problém filmových Bábovek tak určitě není ve špatné technické stránce či mizerných hereckých výkonech (obojí je na ucházející tuzemské úrovni), ale v samotné látce, která i přes očividnou snahu zkrátka nedokáže dostát svým příliš velkým ambicím. Napadá mě, že možná takto nějak by dopadly snímky jako Magnolia, Amores Perros, 21 gramů či Láska nebeská (!), kdyby jejich tvůrci cílili na co nejširší (nenáročné) publikum. A hlavně nebyli natolik talentovaní...


Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Příjemné překvapení a 70% které dávám je ovlivněno tím, že je to domácí produkce a mám velikou radost, že jsem po dlouhé době viděl "vztahovku", která má hlavu i patu a celkem hloubku. Závěrečná scéna, kdy se všichni aktéři potkají a osudy se propojí je sice přepálená až to bije do očí, ale budiž. Závěr rychlý.. happyend s hořkou dochutí. Kladně hodnotím také vizuální stránku filmu a dobrou kameru.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Z nějakého důvodu se v posledních letech tlačí do kin řada romantických komedií, v niž jsou pořád dokola ti samý herci a co hůř je to stejně neoriginální a laciný (navíc si často můžete být jistí účasti Jirka Langmajera, který na svoji kariéru již rezignoval). Ale všichno tohle Bábovky prolomily! Mimořádně nenucený příběh s poměrně dramatickou myšlenkou. Hlavně všechny ty osudy se jeví přirozeně, vůbec si to na nic nehraje. Snad jen ještě vypilovat tu idiotskou hudbu, která hraje pod každou scénou.. 55%
avenis
avenis
8 061 bodů
8
Jak jsem obvykle k současným komediím kritická, tato se mi hodně líbila. Pochopitelně to není prvoplánová komedie, spíš to drama a ještě k tomu rodinné. Líbí se mi, jak je vystavěný děj, jak se postupně seznamujeme s provázaností vztahů, které se utahují víc a víc, až se protnou v jednom jediném okamžiku. Takže námět a scénář na jedničku. Od Radka Havlíka jsem zatím viděla jen Po čem muži touží, a to se mi líbilo ještě víc. Ale možná, časem, po více shlédnutích ještě hodnocení zvednu. Jana Plodková jednoznačně herecky nejlepší. Když se nepitvoří jako v Hodinářovu učni a je sama sebou, je skvělá. (5.2.2022)


Dodatečné informace

Původní název:
Bábovky (více)
  • Česká republika Bábovky
Premiéra v ČR:
24. 9. 2020
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Přístupnost:
12+

Podobné


Powered byJustWatch