Já, Simon

73%
Já, Simon
Ve filmu Já, Simon se šestnáctiletý Simon Spier (Nick Robinson) potýká s vlastní identitou a strachem z coming outu. Jeho situace se komplikuje, když si začne psát s anonymním spolužákem s přezdívkou Blue, s nímž sdílí své pocity a obavy. Jejich intimní e-maily se však dostanou do rukou spolužáka Martina (Logan Miller) a Simon tak čelí vydírání. Martin chce, aby Simon zařídil rande s Abby (Alexandra Shipp), jinak hrozí, že jeho tajemství i Blueova identita budou odhaleny.



Recenze: Já, Simon

Kinobox.cz
70%

Pokud mohou existovat romantické pohádky jako Samotář v Seattlu nebo Láska nebeská, pak jistě může existovat i gay variace na podobné téma. Mladí herci (většinou neokoukaní) jsou sympatičtí, film má správné tempo, občas se docela dobře zasmějete a užijete si skoro dvě hodiny mimo starosti všedního dne.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Snímek asi spíše ocení gay, čí mladá dívka, než já. Mě příběh nepřinesl žádný hluboký zážitek, ani jsem kromě Nicka Robinsona nenašel žádného herce, který by mě zaujal z hlediska výkonu. Film o coming outu mladého kluka je možná zvláštní, ale spíše podlehl módním trendům a amerikanismus je také cítíit z každého snímku. Mě se zkrátka film příliš nelíbil.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Další dost slabá teen dramedy. Sice ozvláštněná tím gay tématem, ale prostě mi u těch 16 letých nesedí ta jejich sofistikovanost a životní nadhled protkaný řadou zkušeností.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Přiznat se k homosexualitě jistě není v dnešním medializovaném světě nic snadného, ale k zobrazení tohoto dilematu volí tvůrci krajně neuvěřitelné a kostrbaté cesty. Ne že bych se Simonem místy nesoucítil, ale výstavba filmu mě spíše nutila strhávat pozornost na jeho vztahy s dobře prokreslenými kamarády, nežli na jeho předvídatelný vnitřní boj. Titulní konflikt s dementním intrikářem Martinem je uměle navozený a poučení "nikoho nedonutíš, aby se do někoho zamiloval" sice hezké, ale pro nedostatečně rozvedené vedlejší linie zároveň prvoplánové. Oceňuji pozitivní feeling a úmysly, ovšem některá rozhodnutí jsou zkrátka jak z imbecilní béčkové komedie (nesnesitelný zástupce ředitele, řada trapných situací, které příliš tlačí na pilu).

Dodatečné informace

Původní název:
Love, Simon (více)
  • USA Já, Simon
  • USA Love, Simon
Premiéra v ČR:
14. 6. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
Já, Simon je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch