Na Chesilské pláži

61%

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
E
70%

Nicméně je tento film povedenou adaptaci původní knižní předlohy a divákům ukazuje opravdový záměr spisovatele Iana McEwana zachycující západní svět před sexuální revoluci.

Č
65%

Jde sice o drama o lásce, ale rozhodně to není romantická podívaná. Spíše komorní příběh, který víc naznačí než ukáže, aby nakonec nabídl víc, než jsme celou dobu tušili. Dlouho se nic neděje a pak následuje uspěchaný závěr, který v divákovi může zanechat více zmatku a frustrace než uspokojení z propracované filmové podívané.

P
60%

Vystavět regulérní citovou hru se Chesilské pláži nedaří úplně úspěšně, a ústřední konflikt tak stojí na poměrně vratkém, polovičatém základu. Přesto si film svoje poselství prodá a skrze stabilní střed a emotivní závěr se dopracuje k solidnímu závěru. Původní záměr byl asi trošku ambicióznější, i tak ale tohle drama jednoho pokoje a spousty flashbacků obhájí existenci...

I
60%

Film nezachrání překrásné anglické scenérie či úchvatné panoramatické scény, ani trefná ukázka toho, že počátek šedesátých let v Anglii zdaleka nebyl o Beatles a rebelii, ale o uhlazenosti, dekoru a poctě vážné hudbě.