The Outsider

59%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
4
Zajatec japonských ostrovů v době po druhé světové válce. I tak jednoduše by se dal nazvat snímek pojednávající příběh o tom, kterak se americký voják v japonském zajetí Nick Lowell stane členem Yakuzy a co mu takové rozhodnutí přinese. Pozoruhodné je, že se o něm vůbec nic nedozvíme. Co dělal v době války, jak se do vězení dostal, prostě nic. Jen střemhlav skočíme do jeho osudu těsně předtím, než zachrání spoluvězni život, který právě má shodou okolností co do činění s Yakuzou. A tak se alespoň dozvíme, jak se do ní dostal. Klasický mafiánský příběh se však ale očekávat nedá. Ve velmi pomalém až nudnému tempu se s námětem jakoby spíše experimentuje. Po dějové stránce však scénář nic originálního v podstatě nepřináší. Jen obyčejná válka gangů a to je vše. A to ve dvou hodinách stopáže. Lecjaká moralizace či filozofování se ztrácí v nedohlednu. Oni i ty dialogy vyznívají dosti prázdně. Spíše televizní inscenace s větší výpravou, která po divácké stránce v podstatě nic nepřináší. A na to je dvouhodinová délka skutečně přehnaně moc.
lamps
lamps
15 156 bodů
4
Žádná gradace, žádná zábava, nic. Jediné, co se snímku nedá upřít, že nikdy nespadne do ničeho vyloženě podprůměrného nebo trapného a že z nastolené vyprávěcí cestičky neuhne ani na chvilku a udrží si svou charakteristickou tvář. Ale otázkou je, komu se právě taková bezvýrazná tvář může zamlouvat? Snad milovníkům asijské kinematografie, k níž se tu hojně odkazuje, snad zastáncům pomalu budovaných příběhů, které upřednostňují obraz jednotlivce a spolku před komplexním vyprávěním. A rozhodně fanynkám Jareda Leta, který dává svou stře řezanou tvář řádně na odiv.  Pro mě byl The Outsider každopádně hořkou ztrátou času a táhnoucí se nudou, kterou bych asi nikomu s čistým svědomím nedoporučoval. Netflix stále mimo první ligu...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Verzi s Tomem Hardym nikdy neuvidíme. A to je možná škoda. Nemyslete si, že jsem nějaký homofób který podceňuje herecké schopnosti Jareda Leta. Právě jsem naopak přesvědčený, že herec je to zdatný. Ale do té role prostě nepadne i přes to, že mu to machrování katanou a souložení s ženskými vietnamskými prostitutkami jde od věci. A do toho ještě strčme hrozně odfláklou režii se stupidním scénářem vyjde z toho podprůměrný film který znova už nikdy. Netflixu pořád sázka na filmy nevychází a přijde mi to zvláštní. Zvláštní v tom, že kdybyste vedle sebe strčili seriály a filmy od Netflixu rozdílů byste našli spoustu... v té kvalitě.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Spíš o ničem než o něčem.