Contratiempo

82%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9
Dokonalý krimi thriller. Příběh hodný srovnání s detektivkami Agathy Christie. Propracovaná myšlenka od první do poslední minuty a i když se člověk jen domnívá, že by to mohlo podobně skončit, tak posledních dvacet minut jako na houpačce tento názor neustále vyvrací a zase vrací... Prostě téměř dokonalé. Atmosféra a zpracování velmi povedené, herci zahráli také velmi dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Už Paulův debut dával tušit, že Španělsku roste další originální filmař a Contratiempo to jenom potvrzuje. Napínavý, prefíkaný thriller, jehož pointu možná není úplně těžké uhádnout, ale já mám pro tyhle detektivky "mohlo se to stát jakkoliv" dost slabost.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Viděl jsem dvě inteligentní kriminálky, na které napíši velmi stejné hodnocení, neboť je napsal ten samý scénárista a to Oriol Paulo. Což jsem zjistil až po shlédnutí filmů a hned jsem šel do titulků, kdo za tím stojí. Jako by nebyl nasycen jednou dobrým nápadem a hned ho proto prodal dvakrát ve filmech Contratiempo a El cuerpo. Stejné, dobré, ale jen s malou obměnou. Systém obou děl je, jak přechytračit diváka při použití jedné osnovy. Za shlédnutí to při nějakém dlouhém večeru asi stojí, ale kromě detektivky to nemělo větší přesah, což mi chybělo. Píši na oba filmy to samé, protože se cítím lehce podveden:). Dva rozdílné zákusky, ze dvou obchodů, bohužel na stejném korpusu a oba chutnají velmi podobně. Ale nakonec proč ne, vtáhne vás to a pobaví, kam až může zajít pomsta (a v každém filmu je vždy jedna postava za hranou uvěřitelnosti, nebo není vystavěná tak, abych tomu uvěřil, že to dá, že na to má...). Contratiempo bylo výživnější.
  • námět, originální detektivní scénář
  • hranice, co ještě vymyslím, abych něco vymyslel a překvapil možná diváka za každou cenu, stačilo ubrat a zvěrohodnit pár situací
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
9
Klasicky vystavěná detektivka s několika postavami a několika zásadními zvraty. Perfektní herecké výkony. Ačkoliv se zdá, že toto by se v reálu nemohlo odehrát, spíš bych pochybovala o sofistikovaně vystavěné pomstě, tam mně to drhlo víc. Hlavní hrdina byl pro mě hodně uvěřitelný a výborně zahraný. Lauře lze také věřit obě podoby. Motivy fungují. Konverzační část je vedena údernými dialogy.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
9
Velmi povedené a velmi dobře hodnocené španělské drama, které si určitě zaslouží své body i hodnocení. Na úvod jednoduchá zápletka, kterou můžete sledovat zpětně díky vyprávění hlavního podezřelého prostřednictvím jeho advokáta. Varianty předkládané divákům se však rozpadají jak domeček z karet, který posléze odkrývá v pozadí skutečnou mrazivou pravdu. Skvělé herecké výkony, skvělá kamera, skvělý příběh, který stojí určitě za to vidět. Jaká je skutečná pravda a kdo je vrah a kdo oběť?
Judinka
Judinka
627 bodů
9
Pro mě opravdu skvělá podívaná a španělské krimi drama zasazené do kulis několika postav, které propojuje jedna tragická událost. Hodnocení uživatelů zcela jistě odpovídá, neboť film se nese v příjemném tempu 106 minut, které jsou však naplněny do poslední minuty. Hledání podstaty a pravdy vyprávěného příběhu odkrývá dosud neokryté a dostává se stále více a více blíže skutečné pravdě. Závěr filmu se tak kradmo blíží a celý film Vám tak přináší skvělý filmový i divácký zážitek.
mirek5184
126 bodů
10
Opravdu super film
Hydro92
Hydro92
54 bodů
10
Topka