Contratiempo

83%
Contratiempo
Úspěšný podnikatel Adrián Doria je obviněn z vraždy své milenky, fotografky Laury. Adrián však tvrdí, že je nevinný a že se stal obětí komplotu. Před soudním procesem se ale jeho obhájkyně Virginia Goodman dozví, že obžaloba má v rukávu trumf v podobě nečekaného svědka. Zkušená právnička, která ve své kariéře eště neprohrála žádný spor, proto na Adriána naléhá, ​​aby nic netajil a vyprávěl jí každý detail.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Dokonalý krimi thriller. Příběh hodný srovnání s detektivkami Agathy Christie. Propracovaná myšlenka od první do poslední minuty a i když se člověk jen domnívá, že by to mohlo podobně skončit, tak posledních dvacet minut jako na houpačce tento názor neustále vyvrací a zase vrací... Prostě téměř dokonalé. Atmosféra a zpracování velmi povedené, herci zahráli také velmi dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Už Paulův debut dával tušit, že Španělsku roste další originální filmař a Contratiempo to jenom potvrzuje. Napínavý, prefíkaný thriller, jehož pointu možná není úplně těžké uhádnout, ale já mám pro tyhle detektivky "mohlo se to stát jakkoliv" dost slabost.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Viděl jsem dvě inteligentní kriminálky, na které napíši velmi stejné hodnocení, neboť je napsal ten samý scénárista a to Oriol Paulo. Což jsem zjistil až po shlédnutí filmů a hned jsem šel do titulků, kdo za tím stojí. Jako by nebyl nasycen jednou dobrým nápadem a hned ho proto prodal dvakrát ve filmech Contratiempo a El cuerpo. Stejné, dobré, ale jen s malou obměnou. Systém obou děl je, jak přechytračit diváka při použití jedné osnovy. Za shlédnutí to při nějakém dlouhém večeru asi stojí, ale kromě detektivky to nemělo větší přesah, což mi chybělo. Píši na oba filmy to samé, protože se cítím lehce podveden:). Dva rozdílné zákusky, ze dvou obchodů, bohužel na stejném korpusu a oba chutnají velmi podobně. Ale nakonec proč ne, vtáhne vás to a pobaví, kam až může zajít pomsta (a v každém filmu je vždy jedna postava za hranou uvěřitelnosti, nebo není vystavěná tak, abych tomu uvěřil, že to dá, že na to má...). Contratiempo bylo výživnější.
  • námět, originální detektivní scénář
  • hranice, co ještě vymyslím, abych něco vymyslel a překvapil možná diváka za každou cenu, stačilo ubrat a zvěrohodnit pár situací

Dodatečné informace

Původní název:
Contratiempo (více)
  • Španělsko Contratiempo
  • Španělsko The Invisible Guest
Země původu:
Španělsko
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
30 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné