Po čem muži touží

60%
Po čem muži touží

Hrdinou příběhu je charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer). Trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí. Pracuje jako šéfredaktor časopisu pro muže a s ničím se moc nemazlí. Jeho osobní život však není zrovna příkladem vyrovnanosti. S exmanželkou (Andrea Hoffmannová) se hádá nejen kvůli sedmnáctileté dceři Julii (Sara Sandeva), které Karel leze krkem kvůli svému chování. Karlův nezávazný způsob života jednoho dne dostane hned několik ran. Přijde o práci, z níž ho vyhodí kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka (Táňa Pauhofová). Karel je na dně a společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) to vyřeší po chlapsku - opije se a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno se Karel probudí, ale už to není Karel. Díky noční alkoholické „jízdě“ a vědmě Zoltaně (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel, vlastně již Karla, se musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale vymyslet i krycí příběh pro své náhlé zmizení. A hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Sám tomu nemohu uvěřit,ale po dlouhé době jsem viděl českou komedii,která vážně baví a nepůsobí jen trapně. Langoše mám od seriálu Lajna v oblibě a je škoda,že se na plátně neohřeje více. Na druhou stranu ho Polívková dobře zastoupila. Scény kdy se Karel snaží sžít se svou ženskou podobou jsou opravdu vtipné a nejednou jsem se u nich nahlas zasmál. To se mi u českých komedií dlouho nestalo. Sympatická záležitost,která si na nic nehraje.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Na české poměry slušný počin. Sice je to prakticky adaptace filmu Po čem ženy touží s Melem Gibsonem, ale podívat se na to dá. Že tyhle role jsou jako ušité na míru pro Jirku Langmajera, o tom není třeba dlouze hovořit. Anna Polívková se také neztratila, občas napodobila chování MachoKrále dokonale, občas ale působila bezradně a přehrávala. Celkově slušné - 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Je mi fakt smutno, jak u nás vypadá rutina. Protože Po čem muži touží není film extrémní svým šovinismem a tupostí (vlastně je skoro bezpředmětné řešit šovinismus - postavy se jako svině chovají vždy vůči všem a vytýkat z toho zrovna tento typ špatnosti je skoro redundantní), protože jiné české komedie poslední doby zašly ještě dál. Špatný je tím, že je sám o sobě přesvědčený, že je "střední cestou" a ve skutečnosti je moudrý a pokrokový - představa, že si autoři myslí, že nastavují laťku, je k pláči.

Dodatečné informace

Původní název:
Po čem muži touží (více)
  • Česká republika Po čem muži touží
Premiéra v ČR:
20. 9. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Po čem muži touží


Podobné


Powered byJustWatch