Zůstaň nablízku

66%
Zůstaň nablízku

Mladá autistická dívka Wendy utíká od své opatrovnice Scottie a vydává se na odvážnou cestu za splněním svého velkého snu, do Los Angeles. Chce se totiž se svým vlastnoručně napsaným pěti set stránkovým scénářem o panu Spockovi zúčastnit soutěže z prostředí Star Treku.




avenis
avenis
8 137 bodů
6
O autismu nic moc nevím a tak musím věřit, že tak nějak to je. Nechci srovnávat s Rain Manem. Je to zajímavý film, byť trochu předvídatelný. Výkon talentované Dakoty Fanning je nesporně dobrý, ale místy mám pocit, že přece jen kapku vypadává z role. A nebo pohled do očí malého dítěte autistům nevadí? Vidět už více nemusím. Ale ta klingonština byla super. :) (16.3.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Na tento film jsem se začala dívat vyloženě z nedostatku jiné zábavy, ale překvapilo mě, jak byl dobrodružný a navíc ten závěr nebyl vůbec "americký". Scénář oné autistické dívky nezvítězil, pouze jí napsali, že má talent a ať pokračuje v psaní. Dakota Fanning byla velice pěkná, zajímavá a roli autistické dívky zvládla skvěle. Jen označení komedie se mi nezamlouvá. Spíš to bylo drama. Co se týče toho, jestli ten autismus byl vylíčen dostatečně realisticky, nejsem lékařka, ale domnívám se, že autistických projevů je celá řada a rovněž jsou autisté různě těžcí a nebo lehcí.

Dodatečné informace

Původní název:
Please Stand By (více)
  • USA Zůstaň nablízku
  • USA Please Stand By
Země původu:
USA
Čeština:
Zůstaň nablízku je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch