Dálniční hlídka

71%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Kevin Costner se vrací k tomu co mu jde nejlíp - chytání padouchu. Po tom co chytl velkého Capone v Neúplatných, tak si tentokrát vyšlápl na samotnou dvojicí kriminálníků Bonnie a Clyde. Samotný film působí jako ze staré školy a věřím, že si ho hlavně mužská část diváctva užije.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Krásný film a pohled na příběh Bonnie a Clyda z pohledu jejich lovců a strážců zákona. Dvojice vysloužilých Texas Ranger v podání Kevina Costnera a Woodyho Harrelsona spolu dokonale notuje a sedí jim to neskutečně. Oba herce mám mimochodem hodně rád. Westernový duch Amerického jihu, pomalé jižanské tempo a dva drsňáci na lovu. Moc pěkná podívaná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Když se řekne -Bonnie a Clyde-, snad není nikoho, komu by tato jména nic neříkala. Stejně tak i první snímek o této dvojici z roku 1967 ´Bonnie a Clyde´ právě vyprávějící jejich osud až do samotného konce. Snímek ´The Highwaymen´ nám příběh vypráví znovu, avšak z pohledu druhé strany barikády. Máme tu příběh dvou osob, kteří šli po jejich stopách a snažili se jednou provždy ukončit jejich pouť. Frank Hamer a Maney Gaulta jsou jména, která se v rámci tohoto případu zapsala do kriminalistických dějin. Svým vyzněním je vlastně snímek hodně podobný filmu Clinta Eastwooda z roku 1993 ´Dokonalý svět´. Jen s jedním zásadním rozdílem. Zločinců si tu divák takřka nic neužije. Jelikož je vyprávění právě z pohledu, přesněji řečeno, činitelů činných v trestním řízení, vyprávění je hlavně o nich. Kevin Costner a Woody Harrelson v hlavních rolích stárnoucích a zlomených hrdinů představující právní stát, která kupodivu není nijak odlišný od dané trestné činnosti. Stylové inscenování dodává vizualitu staromódního narativního filmu, který se honosí pomalejším tempem zaměřený převážně na hlavní postavy, ozdobené občasnou akční sekvencí. Režisér John Lee Hancock není na první pohled není jako Clint Eastwood, ale určitě si nevedl špatně. Určité výhrady by se jako obvykle samozřejmě našly, ale jako doplněk k výše zmíněnému filmu působí nemálo dobře.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Dva rangeři v důchodu na stopě Bonnie a Clydea. Chyběla mi tady nějaká silnější scéna (krom závěru samozřejmě), přitom jsem čekal, že duu Costner-Harrelson budu zobat z ruky.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Známý příběh Bonnie a Clyde už jednou zfilmován byl a Highwaymen je pohled na dopadení legendární dvojice. Přístup o to zajímavější, že ve slavném filmu Bonnie a Clyde byl Hamer ztvárněn jako pěkný pitomec. Skutečnost ale byla trošku jiná a jeho nynější představitel Kevin Costner je dobrá volba. Zajímavé je, že původně to měl být poslední snímek jiné legendární dvojice Paul Newman a Robert Redford. Highwaymen je poctivý kriminální film s promakanou výpravou a skvělým hereckým obsazením slušnými hráči.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Poctivá westernová reminiscence, která oživuje klasické tradice podobně jako jeho sympatičtí hrdinové. Diváky lačnící po přestřelkách a temnotě neuspokojí, o to více by však měla potěšit ctitele žánrovek, které kdysi vznikaly jako na běžícím pásu, ale dnes už o ně nikdo příliš nezavadí. Pokud se vám líbilo nedávné Za každou cenu a nebráníte se ještě usedlejšímu přístupu, tohle by měl být film pro vás. Je sice pravda, že by nebylo úplně od věci zabrousit ještě hlouběji do psychologie hrdinů, navodit mezi nimi nějaké originální konflikty a nespoléhat tolik jen na fungující šablony, ale mně osobně tohle lehce zobecněné pojetí tuze šmakovalo, s hrdiny mi bylo dobře a v jedinou chvíli jsem neměl problém na zvolené tempo a ambice přistoupit. Costner a hlavně Harrelson moc fajn, Hancock překvapil.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Dobrý herci, ploché postavy. Dobré téma, žádná atmosféra (atmosféru nedělají staré káry, zbraně a kostými, jak si zdejší hlavy očividně myslí). A když divákovi naservírujou scénu, kde Rangeři v automobilový honičce ztratí gangstery kvůli prachu na poli. V takový moment si říkám: “To asi ne. Neni reálné, aby se tohle stalo.” Ta scéna skončila takhle, protože poldové ještě nemohli v půlce stopáže dopadnout B&C. Působí to nevěrohodně a hloupě. Těžko pak brát vážně film, když vám předhazuje takový scény a ničím to nekompenzuje. Průměrná filmařina, tedy za ten čas to nestojí.