Pět nocí u Freddyho

68%

Komentáře a recenze 67

Dle počtu bodů
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
5
POZOR SPOILER!!! Na tento film som čakal šesť rokov a na jednej strane ma sklamal a na druhej strane ma dosť prekvapil. Začnem negatívnou stránkou. Všetko to tak trocha skazil PG-13 ktorý spôsobil to že skoro každú vraždu ktorá mohla byť pekne krvavá sa stala mimo scény. Veľa krát atmosféru kazili nie vždy dobré vtipy a dosť ma naštvalo že pôvodný animatronici boli priateľský aj keď na to mali dôvod ale aj tak to mohlo byť úplne inak. Čakal som že tu uvidíme springlock scénu ale úprimne ma sklamalo ako bola prevedená. Skoro žiadna krv. Ale pane bože, FNAFko má byť krvavé! Ale zas tá pozitívna stránka v podstate vyniká. Je priam neuveriteľné koľko eastereggov dokázali napchať do celkom krátkeho filmu a pri skoro každom z nich som sa pousmial. Animatronici vyzerajú úžasne a vôbec mi nevadili ich červené oči. Herecké obsadenie je tiež fajn a naozaj klobúk dole tvorcom tohto filmu pretože to podľa mňa spravili aj lepšie ako som čakal. Ale pochváliť musím hlavne herca Matthewa Lillarda ktorý zahral Aftona na jednotku. Nápaditá kamera, dobrý strih, občas dobrá atmosféra a celkovo to je to oveľa lepšie ako som čakal pretože ani vo sne ma nenapadlo že by to urobili tak aby to vyhovovalo deťom, dospelým a hlavne aby potešil fanúšikov. Takéto v úvodzovkách vysoké hodnotenie dávam iba pre to lebo som naozaj verný fanúšik pôvodnej hry a film som si úprimne užil. ( Asi po šiestom zhliadnutí som už vedel prečo to kritici nemajú radi a úprimne aj podľa mňa to je slabý priemer. ) HODNOTENIE: 5,5/10
JaraSlama
JaraSlama
1 966 bodů
2
Po Arcane, Super Mariovi, Sonicovi, a jiných, si člověk řekl, že už se herní adaptace zbavily svého prokletí. Bohužel s tímto filmem je to vše zpátky. Tak ploché a neoriginální postavy, kterým se věnujeme víc, než by kdokoliv chtěl, jsem dlouho neviděl. Z 80% se film odehrává mimo samotnou restauraci a jediná věc, která tuto hru dělá ikonickou je taky nevyužita. Přesně tak, koukání na kamery není pořádně využito. Proč bychom se měli zajímat o umírající postavy, když jsme je nikdy před touto scénou neviděli? Celé je to natočené tak směšně, že se u toho nemůžou bát ani 12letí děti, protože se autoři bojí ukázat jakoukoliv scénu, která by měla nahnat strach. V souhrnu jde o snímek, který před vydáním působil dobře, ale hned jak to vyšlo, tak všem došlo, jak předvídatelné, nezajímavé a špatně provedené to je.
ondy9
ondy9
1 450 bodů
9
Šmarjapano! Takhle má vypadat solidní adaptace a horor. Hudba, vizuál, atmosféra, obsazení, a skvěle napsaný příběh, sice s tradiční filmovou nelogičností (např. žádné vraždy se tu nevyšetřují), co ale pobaví, vyděsí, a zahřeje u srdce, nejen fanoušky FNAF 🍕 90%
Jto_rating
Jto_rating
1 404 bodů
5
Celkem ok adaptace videohry. Narozdíl od ostatních jsem spokojen s pg-13, přece jen je to věkový okruh kdy se to hrálo, a co jako že tam je míň litrů krve, to je proč chodíte na horory nebo co? Ani v tý hře není tolik krev. Hru jsem hrál jen tak nějak (nebaví mě video hry ehm), ale přijde mi ten lore cool. Takže z tohodle pohledu mi to tak nějak splnilo aniž bych musel hrát hru. . Není to tolik ani horor. Doporučuji max fanouškům her jinak na to kašlete. . 5/10
  • vizuál
  • nevyužítí kamer, na čemž je založená hra
  • klasická hororová nelogičnost
  • opakování
  • dlouhé, ne tolik zazivne
  • slabě napsané postavy
Pájos
Pájos
928 bodů
7
Žánry: mysteriózní film, filmový horor, | Předloha: videoherní série Five Nights at Freddy's od Scotta Cawthona, | Scénář: Scott Cawthon, Emma Tammi, Seth Cuddeback, | Režie: Emma Tammi, | Hlavní role: Josh Hutcherson, Elizabeth Lail, Piper Rubio, Matthew Lillard, | Produkce: Jason Blum, Scott Cawthon, | Hudba: Tyler Bates, | Kamera: Lyn Moncrief, | Produkční společnosti: Blumhouse Productions, Striker Entertainment, | Distribuce: Universal Pictures, | Česká distribuce: Cinemart, | Rozpočet: 20 milionů USD, | Tržby: Nevíme, | Děj: Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara.
Ricmont
Ricmont
815 bodů
5
Five Nights at freddy's je série s opravdu silnou komunitou která tuto sérii udržuje na živu již od začátku. A tak bylo otázkou času kdy ke hrám a knihám dostaneme i film. Na filmu se pracovalo několik let a sám tvůrce původní hry na celý proces dohlížel. A v tomto bodě je to hodně znát. Pokud jste se někdy hráli hry nebo se zajímali o lore kolem celé série tak film bude pro vás. Pokud vás ovšem to všechno minulo tak se budete nejspíš nudit. Já jsem tak na půl cesty. Hry jsem zkoušel ale spíše jsem obeznámen tím lorem. A tak mohu říct, že jsem se bavil. Samozřejmě nejedná se o tu nejlepší videoherní adaptaci ani o ten nejlepší horor v obou případech film dost ztrácí. A celkově je film spíše fanservis než film pro větší masy diváků. Ale i přes to všechno jsem si ho vlastně užil. Ano ten film má hromadu chyb které jsem viděl i já. Pro mě je to třeba až moc "pohádková" druhá třetina filmů. Kdyby ta byla víc napínavější tak bych šel o hodnocením o bod výše. Na závěr bych řekl, že se k filmu ještě vrátím. Ovšem jestli bych ho doporučil někomu kdo nezná lore her? To rozhodně ne.
cermji
cermji
633 bodů
8
Příspěvek obsahuje spoiler!
divad
divad
622 bodů
4
Hry jsem párkrát kdysi dávno hrál nikdy mě to příliš nebavilo. Takže z pohledu diváka, který není fanoušek mohu říct že se film moc nepovedl. Má předvídatelný děj a rozhodně se nejedná o horor. Animatroniky působí velice divně a rozhodně nejsou děsivé. Film rozhodně nevyužil svůj potenciál.
  • předvídatelný děj
  • nezajímavé postavy
  • Film není děsivý
Tom.kom
572 bodů
3
Upřímně čekal jsem průměrnou podívanou, ale dostavilo se mi něco mnohem horšího. Strach z animatroniků se tu po stavění domečku rázem vytratil. Jediné postavy, které zde zemřou jsou ty představené z předešlé scény. Záporák se objeví na začátku a na konci, aby udeřil naprosto nečekaným zvratem. Hlavní postava jakoby tu ani nechtěla být. U toho blbého kompu polovinu času prospí a místo toho, aby tu rozkrývala lore daného světa tu máme jinou postavu (ta policistka), která slouží jen k vysvětlení děje, ale sama žádný charakter nemá. A ano nečekal jsem plnohodnotný horor, ale alespoň tu mrazivou atmosféru. Té se ovšem taky nedostavilo. Příběh pak extrémně předpovídaný. A já osobně býti fanouškem jsem ještě více naštvaný, protože ani jediná scéna pracující s klaustrofobii z oné místnosti s počítači a blížícími se animatroniky tu není a místo toho tu sledujeme hloupé honičky, které následně protne střih a postavy jsou zachráněny. Jediné co se zde dá pochválit je vizuál, ale tím to končí.
Petretzz
Petretzz
527 bodů
8
Příspěvek obsahuje spoiler!