Saljut-7

76%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Během sledování se nejde neubránit porovnání s Gravitací,protože buďme upřímní Salyut-7 je takovou Ruskou odpovědí na téma kosmonautiky. Zatímco Gravitace byla audiovizuální pecka,tak příběhově mne příliš nebavila. Jenže Salyut-7 je jednak výborný po technické stránce (záběry z vesmíru jsou dokonalé),tak velmi kvalitní po stránce námětu,který vychází ze zkutečných událostí. Je zcela jasné,že se spousta událostí zveličila a více zdramatizovala ve prospěch napětí a získání sympatií k hlavním hrdinům. Snímek jsem si užil a musím uznat,že Rusko urazilo pořádný kus filmařské cesty.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Skvělá podívaná. Jak píše Brenan, nelze nesrovnávat s Gravitací a právě proto musím dát snímku více, než Gravitaci, protože Saljut mě bavil neskutečně. Skvělé zpracování vesmíru, navíc příběh napsal sám život a tvůrcům se z něj podařilo vytěžit maximum. Trošku mě mrzí, jak sovětští soudruzi na velíně byli dosti američtí a trošku to ubíralo na autentičnosti. Závěr byl také trošku Hollywoodský, ale to si asi doba žádá. Tyto dvě vady na kráse mi brání dát snímku 100%, protože jinak jsem byl filmem doslova pohlcen.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Silné ruské scífko, které ostudu svým idolům (Gravitace, Marťan) rozhodně nedělá. Místy možná hollywoodské až moc, ale to se dá s úsměvem přežít.
fido68
fido68
1 453 bodů
9
Saljut 7 je velice dobře udělaný film.Je opravdu vidět že si rusové na filmu dali záležet.Dějová linie je celkem jasná.Malované efekty propracované a vymazlené.Natočeno dle skutečných udalosti v nutně zkrácené verzi.Myslel jsem ,že to bude nuda a jen pár animací,ale byl jsem mile překvapen.pro fandy kosmonautiky vřele doporučuji.