Overlord: Nacistické zombie

63%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7
Jsem trochu překvapený z toho,že Overlord nakonec nebyl tak "ujetý" jak jsem čekal. Navíc jsem čekal více krve,více nemrtvých,více akce,více amputovaných končetin. Z toho námětu se dalo vytěžit tolik,bohužel se to nepovedlo. Vizuálně vypiplané a herecky příjemné,jenže čistě hororových scén je velmi málo a to samé platí pro napětí. Pokud je tento projekt točený jako mládeži nepřístupný,tak je škoda,že se do toho Avery více neobul. Přesto se jedná o zábavný film,který se nebere moc vážně a s historií se vůbec nezabývá.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jak známo, operace Overlord znamenala největší vyloďovací akci v historii vojenství a stala se významným mezníkem 2. světové války. A podle dobových záznamů to hrůza skutečně byla. Filmoví tvůrci se však na onu hrůzu podívali krapet jinak. Zaměřili na parašutisty, kteří byli vysazeni před dnem D pro provedení zásadní mise důležité před vyloděním. Zničit rušičku umístěnou ve věži kostela. O těchto parašutistech nelze nedoporučit vynikající televizní seriál z roku 2001 ´Bratrstvo neohrožených´. No a ti odhalí tajný nacistický experiment, čímž se proti nim postaví doslova nadpřirozené síly. Že takové pokusy němečtí nacisté skutečně dělali se ví, takže námět vytažený jen tak z rukávu to také není. Jen si s tím scénáristé pohráli a vytvořili, samozřejmě vymyšlený, hororový příběh, zasazený do skutečné válečné události. Rouška fantazie, okázalosti a patřičné atmosféry udělalo své a co se týče žánru, je o co stát. Zkrátka a dobře, jde tu o neporazitelné vojáky, čímž se námět stává neoriginálním, ale na druhou stranu, proč ještě ne? Snímek zachycuje hrůzy a chaos války ve své syrovosti, čímž se nezadá s podobnými válečnými počiny a končí až s takřka klaustrofobickým rozhraním v podzemních chodbách plných něčeho, co by si nikdo nedokázal ani představit. Snímek tak míchá akci a hrůzu takovým způsobem, že dokáže udržet divácký zájem a bez problémů uspokojit i ´hardcore´ fanoušky obou žánrů. Byť by se zdálo, snímek není o zombie ani o monstrech. Je to něco, co si divák musí pojmout sám k obrazu svému.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Dokud byl Overlord jen filmem z ww2, tak mě to paradoxně bavilo o dost víc, než když se tam pak začly dít ty "nadlidské" souboje zombíků.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Overlord samozřejmě nemá nic společného s realitou, má mnohem blíž k videohře, ale není podle ní natočen. Vraťme se ale k filmu. Díky štědrému rozpočtu se těšte na bláznivou výpravu a snad až comicsové triky. Dánský herec Pilou Asbaek si svého náckovského kapitána hodně užívá a ve chvíli, kdy mu ustřelí půlku obličeje, tak si to užívá ještě víc pod zběsilým make-upem, který mu každý den nanášeli maskéři čtyři hodiny. Z filmařského hlediska je to samozřejmě klasa, vše funguje jak má a pokud budete mít šanci vidět ho v kině a máte tento druh přiznaných béček rádi, tak vyražte. Na monitoru počítače nebo mobilu to nebude ono.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Audiovizuálně pecková, režijně a scénáristicky špatně uchopená grindhouse střílečka, která by s daným příběhem nejlépe fungovala jako počítačová hra - dvě třetiny poměrně realistické válečné akce a laciné psychologie a závěrečný level jako bonbónek s akčně-hororovým laděním, kde musíte sejmout soupeře s o něco tužším kořínkem. Ve filmu ale tenhle postup dvojnásobně zamrzí - jednak se samozřejmě nesplní očekávání v podobě svižné a napínavé řezničiny, jednak vzniká dojem seriózního válečného dramatu, které bere zápletku s oživlými mrtvolami smrtelně vážně, ale ukončuje ji lavinou akčních klišé a hláškujícím obětujícím se hrdinou. Není to vůbec špatný film, protože v rámci vytyčených měřítek se scénář odvíjí v podstatě logicky a promyšleně, jen je hrozná škoda, že námět zůstal nenaplněn opačným protěžováním zásadních motivů (sledujeme vlastně válečnou misi, do níž se zombíci dostávají tak nějak omylem a fakt nepůsobí krutě realisticky a hororově, jak byl asi záměr) a celkovou vyměklostí (tady se mělo mnohem víc obrazově přitvrdit). Určitě hodné pozornosti pro výbornou úvodní dvacetiminutovku a zajímavou alternativu válečného žánru se spoustou dílčích nápadů, zásadní zářez do béčkových, záměrně přiblblých krváků však nečekejte. Pro mnohé možná naštěstí, za mě bohužel.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
Call Of Duty-NAZI ZOMBIE MODE: The Movie
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
4
Začátek a konec jsou na 3/5 a připomnělo mi to Return to Castle Wolfenstein. Celej prostředek je ale vyplněn kecáním nikterak zajímavých ani zábavných postav.
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 321 bodů
8
U premisi jako je tato, buď zvolíte cestu braku a nebo se k tomu postavíte seriozně. Zde je to ta těžší druhá varianta, ale za mě to fungovalo skvěle! Parádní scénář, který graduje a má jasně definované postavy, které svou charakterizaci odhalují postupem času. Je to velmi kvalitně natočené a zpracováné, nejdříve to působí jako typický válečný film, který má menší náznaky něčeho na pozadí. Ovšem je tu pomalé budování a silná výstavba, která není nudná, jelikož máme zajímavé situace, postavy a momenty které jim dávají prostor růst a budovat vztahy. Kdo chce akční nálož, chrlící akci co pár minut bude zklamán. Kdo je ale trpělivý dívak, jenž se nechá odměnit sporadickou akcí, která ale stojí zato, bude chrochtat blahem. Ve výsledku jde prostě o milé překvapení, které není unáhlené ale ani nudné a staví se k premise nečekaně dospěle a vážně. Celý film je neuvěřitelně zasloužený a já si jej náramně užil, takže krásných 7/10.
Nevka
Nevka
1 503 bodů
4.5
Zklamání, které do jisté míry pramení z toho, že očekávání byla někde úplně jinde. Počítal jsem s trochu více klaustrofobickým pojetím laboratoře, a dost možná o něco lepšími herecké výkony (například naprosto zahozený talent Iaina De Caesteckera a nevýraznost Wyatta Russella). Nápad je sice sám o sobě skvělý, ale potenciál rozhodně využit nebyl. Své diváky si ale podle všeho najde...
Foltest
Foltest
1 304 bodů
8
Oddechová akční podívaná v pěkně ztvárněném prostředí. Oceňuji povedenou výpravu a jednoduchý a přímočarý námět, který si na nic nehraje.