Dívka za zrcadlem

59%
Dívka za zrcadlem

Můj otec a ostatní muži, Krásný čas a Opravdová láska, to jsou tituly televizních filmů, které věnovala režisérka a scenáristka Andrea Sedláčková postavě Renáty Soukupové (T. Vilhelmová), půvabné, emancipované ženě, která je pod nesmlouvavým povrchem křehká a zranitelná. V současné době je šťastnou matkou sedmileté dcerky a se svým partnerem, novinářem Ivanem (O. Kaiser), žijí v prvorepublikovém dřevěném srubu na břehu zatopeného lomu. Místo je to idylické, vztahy mezi Renátou a Ivanem jsou komplikovanější. Z Ivana je nyní zapomenutý mrzout, zatímco Renáta, která se stala režisérkou, je na vrcholu svých sil. Potkává novou a prudkou lásku a musí tento nečekaný problém bolestně rozhodnout... Režisérka Andrea Sedláčková však nikdy neřeší jen prostý milostný příběh, její filmy mají také společenský přesah a vyznačují se přesnou dobovou atmosférou. Dívka za zrcadlem je natočena zajímavou a atraktivní metodou filmu ve filmu, což předpokládá dvojí příběhovou linii. Výkon Tatiany Vilhelmové, která hraje Renátu ve všech čtyřech filmech, zraje spolu s její postavou. Jejím partnerem je niterný a uměřený Oldřich Kaiser a oběma zdárně sekunduje i mladší dvojice Eva Josefíková a Vojtěch Dyk. (Česká televize)




Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Celkem slušný film. Příběh má hlavu i patu. Jedná se o příběh v příběhu, takže dostanete dvojnásobnou porci a film nenudí. Dobré herecké obsazení. Vše mi do sebe zapadlo a docela jsem si film užil. Kdyby to šlo alespoň takto, tak by český film neupadl v úplné zapomnění.
Chalupa
Chalupa
170 bodů
7
Dobrý Kaiser i Dyk a hlavně dobrá Vilhelmová. Vlastně všechny postavy se tvůrcům tohoto filmu povedly. Není to Drama kde se na plátně lidem ubližuje. V současné dramatické tvorbě je to už vzácné. Tvůrci si stále častěji pomáhají k diváckému úspěchu násilím. Tento film, ač je o natáčení filmu o životě v totalitním zřízení, tuto berličku nepotřebuje. Až na závěr filmu jsem si uvědomil, k čemu vlastně máme doma zrcadlo.

Dodatečné informace

Původní název:
Dívka za zrcadlem (více)
  • Česká republika Dívka za zrcadlem
Premiéra v ČR:
11. 2. 2018
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Dívka za zrcadlem


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch