Vox Lux

57%
Vox Lux

Vox Lux sleduje vzestup Celeste z popela velké národní tragédie k popové slávě. Film pokrývá 15 let a sleduje důležité kulturní okamžiky ze zpěvaččina pohledu. Vše začíná v roce 1999 a končí v současnosti.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
První půlka super a hodnotil bych to tak 75%, ale ta druhá polovina ve které se objeví ta pravá hvězda filmu Natalie Portman už žádná sláva není. Tou změnu směru úplně opadl můj zájem o film a já se začal nudit. Příběh Celeste mi najednou přišel tuctový a ničím se nelišící od všech ostatních zpěvaček, které zažily podobný životní příběh.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Film jsem si vybral jen podle posteru a o to větší překvapení mě čekalo, protože žánrově to bylo úplně něco jiného než by mě napadlo. Herecky parádní, dějově pak perfektní hlavně první půlka.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Tenhle film klame tělem, protože je o něčem úplně jiném, než jsem o něm četl. Předně není to film Natalie Portman, protože ta se objeví až v polovině filmu. Režisér a scenárista Brady Corbet, který tenhle film natočil zhruba kolem dosažení třicítky se rozhodl pro docela ambiciózní film, který má trochu z Wese Andersona, trochu z Darrena Aronofského a trochu z Guse Van Santa. Rozhodně to není perfektní podívaná, ale vždyocením, když přijde někdo s něčím originálním a neotřelým. Oproti třeba hodně přeceněné blbosti Zrodila se hvězda, je tohle povedený biják.

Dodatečné informace

Původní název:
Vox Lux (více)
  • USA Vox Lux
Země původu:
USA
Tržby:
1,33 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění