Pepa

47%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Pepa sice není bůh ví jak kvalitní film,ale rozhodně to není taková hrůza. Já se hodnocením nenechal odradit a bez jakéhokoliv očekávání film shlédl. Myslím,že to Suchoš ustál velmi slušně a svým zvláštním hereckým stylem odtáhl celý snímek na svých bedrech. Občas to bylo příliš utahané,bez pořádné gradace scén,ale když vezmu v potaz co se dnes u nás točí,tak těch 40% prostě dát musím.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
5.5
Inu film bych zařadil do kategorie: Neurazí, nenadchne. Sucháč se snažil, ale bůh ví jaký herec to není a role mu příliš neumožnila projevit jeho komediální talent. Příběh vlastně není až tak špatný, ale celé to působí tak nějak jalově a ušité horkou jehlou. 55%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Celoživotní looser Pepa v tuzemské variaci na Americkou krásu. Novák docela překvapil (na to pod jakýma srajdama je podepsaný), Noidova hudba hodně dobrá a Suchoš možná v životní (nedětské) roli. Sám sobě se divím, jak mi tahle absurdita vlastně sedla.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
4
Když jsem poprvé viděl trailer na film Pepa (a vlastně jsem díky tomu zjistil, že vůbec existuje) začal jsem se těšit. I přesto, že má film za režiséra i scénáristu Jána Nováka který stojí za Kameňákem 4, totiž film vypadal sympaticky. A především to vypadalo, že Michal Suchánek konečně opět ukáže, že na to jako herec má a zvládne i komplikovanější postavu- protože hrát umí. Pepa se snaží být jakousi českou verzí Forresta Gumpa či Americké krásy, tedy dvou legendárních amerických filmů které jsou perfektní satirou o životě jako takovém. Takovou satirou o životě se snaží být i Pepa. Tady totiž pozor. Pepu bych vůbec neoznačil za komedii. Ne, že by se tam párkrát neobjevil vtip to ne. Ale především se pořád jedná o drama. Avšak možná za to může právě Ján Novák, že z Pepy prostě další Americká krása či Forrest Gump není. Michal Suchánek je v hlavní roli perfektní. Všichni ostatní kolem něj jsou minimálně ok ale nikdo se mu nějak nevyrovná jedná se pořád především o herecký koncert Suchoše. Je zvláštní, že zrovna Suchánek zvládl zahrát roli někoho komu byste snad i věřili, že by neublížil ani mouše. Tady prostě palec nahoru. Zajímavé je, že i řemeslně film není špatný. Kamera je parádní, výprava na český film nadprůměrná a dokonce i hudba občas perfektně sedí do filmu. Bohužel to možná díky unavené režii či nedotaženému scénáři nefunguje jako celek. Dost možná je problém ten, že ani Pepa není úplně stoprocentně sympatický hrdina. Jedná se v podstatě o troubu který nemá kromě občasného šmírování sousedů nic moc v zájmu. Pepa navíc ve filmu na škole nemá ani jediného skutečné kamaráda. Při tom i ten největší outsider ve škole má alespoň jednoho. A kdyby ho Pepa měl možná by mohly jeho myšlenky fungovat líp než když nám je Pepa sám vypráví. A v podstatě nechápeme proč je pořád podpantoflák, proč se nikdy nevzbouří, proč něco neudělá se svým životem.. což je škoda už kvůli tomu, že by to Suchánek uhrál. Pepa tedy nefunguje úplně jako komedie občas ale dokáže fungovat jako satira o tom jak život vlastně nefunguje a je vlastně občas hrozně nefér. Kdyby se do toho přidal uvěřitelnější hrdina a trošku více fungující scénář na úrovni zmiňované Americké krásy, možná by to bylo lepší.
avenis
avenis
8 067 bodů
3
Proč? ... Proč se točí tak depresivní retro filmy? Pepa je můj současník. A režisér skoro taky. Takže vím, že ta doba zas tak tragická nebyla. No jo, v tomto filmu se ani tak neřeší politická situace, jako jen a výhradně povaha Pepy, zakomplexovaného slabého jedince, který je zneužitelný na mnoho způsobů. To je nadčasové. Ale proč pan Novák, režisér, zasadil děj do let minulých... Vyžívá se v retro oblečení, které není až tak odpovídající, plácá se v parukách, používá filtry... Celé je to přeplácané, v každém ohledu. (6.3.2021)
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Další českej průser. Dokud to bylo z mládí, tak to ušlo, ale potom to šlo klasicky do řádné prdele. Špalková strašně nesympatická, na zabití, vím, že to byl účel, ale tohle je extrémně vyhrocenej magor.Suchánek úplně mimo, mám dojem, že ho to snad vůbec nebavilo a nezajímalo. Tohle je fakt špatný.
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
4
Existují filmy dobré a špatné . A pak existují filmy, ze kterých nemáte absolutně nic. A takový případ je Pepa. Začátek vypadal slibně , Vyprávěj feels, ale pak se to zvrhlo k Suchánkově neskonalé snaze mít koitus. Nic moc teda.
Matryoska
1 165 bodů
4
je to vlastně o hovně film furt jsem čekal kdy Pepa něco udělá proto aby s dějem něco udělal. Když už se tak konečně stane tak je konec. Je jasný že o tom ten film je, bohužel je to hrozná nuda. A jak nám může být Pepy líto když se po večerech baví stalkovaní cizích lidí.
tindersticks
tindersticks
774 bodů
5
Pepa je taková posmutnělá komedie, která není nijak zvlášt vtipná a humor se tvoří hlavně přes neúspěšné sociální interakce s okolím od školky až do dospělosti. Naštěstí onu posmutnělou postavu hraje Suchánek, který svým hraním/nehraním film drží nad vodou. Škoda, že mu nepřistál na stole lepší scénář.
hnidopich
334 bodů
0
Všechny lidi, kteří mají s tímto filmem něco společného, bych nahnal do stodoly, zapálil ji a nemrk bych přitom ani jedním okem.