Black Widow

56%
Black Widow
Sólovka populární marvelovské ženské hrdinky Black Widow, dějově se odehrávající mezi filmy Captain America: Občanská válka a Avengers: Infinity War. Scarlett Johansson alias Black Widow se po dekádě v Marvel Cinematic Universe konečně dočkala svého prvního sólového dobrodružství, které však bude úplně jiné, než jaké doposud poznala. Skupina velmi nebezpečných lidí odhalila její už téměř zapomenutou minulost, a proto se musí vydat na cestu napříč celým světem, zatímco je pronásledována Taskmasterem – neúprosným zabijákem, jehož jediný úkol je zničit Black Widow. (Falcon)



Recenze: Black Widow

Kinobox.cz
75%

Black Widow po všech stránkách splňuje standardy současného vysokorozpočtového akčně-dobrodružného velkofilmu. Je výpravná, nabídne mnoho atraktivních lokací (kromě USA a Ruska se podíváme také do Norska či Maroka), má nosnou zápletku, kvalitní protagonisty i slušný počet zdařilých akčních scén (v paměti asi nejvíce utkví honička s obrněným vozidlem a osvobození Alexeje). Nic vyloženě unikátního či nepřehlédnutelně geniálního tu sice nenajdeme, to ale asi ani nebylo záměrem, neboť se nejedná o klíčovou součást neustále rostoucí franšízy.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
Marvel drží komiksový prapor stále hrdě nad hlavou, ale už to není tak suveréní jako to bývalo. Po těch letech a filmech musel přijít propad kvality a u Black Widow je to nejvíce patrné. Black Widow se totiž nemohla opřít o své známější kolegy z Avangers, kteří jsou obvykle tahouny filmu. Co se týče technické stránky filmu, tak zde není nic moc co vytknout. Snad jen přemíru použitého CGI, které občas měly k dokonalosti daleko. Akce je natočená skvěle, přehledné a zábavně. Jakmile to však přijde do roviny konverzace, tak nastává problém. Dialogy šíleně trhají uši a čím více se mluví o rodině tím je to horší. Herecky v pohodě a hlavně Harbour překvapil a nenápadně si svým výkonem kradl film pro sebe. Vlastně jsem i otevřený filmu o Red Guardionovi. Škoda jen, že snímek přišel s křížkem po funuse.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Samostatný film o přeci jen méně výrazné člence Anvengers .. trošku jsem se bál výsledku ,ale je to velmi slušné. Akční scény drží Marvel hodně vysoko, příběh není vůbec špatný, ale ani neoslní. Scarlett Johansson předvedla svůj standardně dobrý výkon. Závěrečná akční scéna okulahodící. Pěkná marvelovská zábava.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Můj bože. Pokud by se koronaviru podařilo zabít éru komiksových blockbusterů, řeknu, že to všechno stálo za to, ale obávám se, že s tím ještě budu muset vydržet a už mi upřímně řečeno přestává stačit trpělivost. Nechápu, proč jsem se ze všech módních vln mainstreamového hollywoodského filmu musel narodit do té nejnudnější, nejoproštěnější od individuálního talentu a s nejmenší trvanlivostí. Zatímco vždycky bude někdo, kdo bude sjíždět muzikály Freda Astaira a westerny Johna Waynea, neumím si představit, že by se někdo v historii měl potřebu vrátil k téhle rozumně kvalitní, dobře natočené a vcelku naprosto v pořádku zbytečné obludnosti a netěším se, až budeme muset jednou vnoučatům vysvětlovat, jak tupí jsme byli, že jsme za tohle dávali peníze znova a znova a znova. Já vím, že skuhrám, ale to je proto, že koncept blockbusteru mám rád a už bych fakt potřeboval v jeho rámci něco nového. Kdyby se v rámci komiksů nějak experimentovalo nebo přicházelo s něčím novým, bylo by to (možná) o něčem jiném, ale takhle chci jen konec.


Dodatečné informace

Původní název:
Black Widow (více)
  • USA Black Widow
Premiéra v ČR:
8. 7. 2021
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Black Widow je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch