GLOW: Nádherné ženy wrestlingu

77%
GLOW: Nádherné ženy wrestlingu

V 80. letech se v Los Angeles skupinka neúspěšných etablovala jako Nádherné ženy wrestlingu. Komedie od týmu, který stojí za seriálem „Orange Is the New Black“. (Netflix)





Milandob
Milandob
8 900 bodů
10
zacal som to sledovat pre wrestling a 80tkovy feel (vacsine davam netflixovskym seriem jednu epizodu a to vacsinou staci), ale zostal som pri tom pre skvele postavy a hlavne kvoli marcovy maronovy a jeho postave rezisera sama sylviu...
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
10
Dlouho mě distributor tak nenasral jako Netflix tady. Nechat seriál takhle rozjetej a dát od něj pracky pryč je prasárna. Jinak GLOW můžu jen doporučit. Pro mě relativně neznámá banda hereček a herců zvládla perfektně své party a byli všichni uvěřitelný. Doopravdy mě štve, že přijdu o další epizody, ale i tak to stálo za to.
Martrix
Martrix
2 449 bodů
8
Los Angeles v roce 1985. V rádiích halekají Alphaville, stojí se fronty na Návrat do budoucnosti a velkým tématem je studená válka s Ruskem. Nicméně ve stejné době je na vrcholu i wrestling. Pro většinu světa zcela nepochopitelná zábava pro tupce, pro američany národní "sport". Nemůžu říct, že bych mu propadl, ale díky filmům jako Souboj s rodinou, Wrestler a právě seriálu GLOW, jsem schopen vnímat tuto zábavu víc než jen smířlivě. Od první epizody si mě tvůrci získali a celou první řadu jsem sjel na jeden zátah; epizody jsou vcelku krátké. Jde o krásný příklad toho, že ženy mají skvělý smysl pro humor, že si ze sebe umí střílet a že jde napsat seriál postavený na převážně ženských postavách, aniž by někoho napadlo, že je to feministický zvratek. Paradoxně by se spíš mnohým mohlo zdát, že jde o velmi sexistickou zábavu. A tou nepochybně ženský wrestling je. GLOW je ale především dramedie o wrestlingu a životě lidí, které dal dohromady. Nejde o bůhvíjak promyšlený, nebo supervtipný seriál, ale jeho sledování mě zkrátka bavilo. Vysloveně jsem si to nemoralizování, ale především ty Nádherné ženy wrestlingu užíval. Pro spoustu mužů je GLOW vlastně taková estrogenová lázeň, která jim pomůže vnímat ženy zase trochu jinak.

Dodatečné informace

Původní název:
GLOW (více)
  • USA GLOW: Nádherné ženy wrestlingu
  • USA GLOW
Premiéra v ČR:
23. 6. 2017
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA

Powered byJustWatch