Vdovy

67%
Vdovy

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)




Recenze: Vdovy

Kinobox.cz
90%

Takhle vypadá film, na kterém se před kamerou i za kamerou sešli extrémně talentovaní lidé a ukázali, co se dá natočit i když nemáte 100 milionů dolarů a vybuchující roboty.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Steve McQueen je šikovný řemeslník,ale na Vdovách jde hodně cítit,že jeho doménou jsou dramata a né krimi thrillery. V dramatických pasážích je velmi silný,škoda,že to samé neplatí o zbytku. Zápletka byla jako z devadesátkového akčňáku,ale i přes její naivitu jsem ji akceptoval. Úvodní scéna je parádní a realistická, to stejné platí i pro závěrečnou loupež. Z herců bych vypíchl především Daniela Kaluuya,který si toho sviňáka rázně užíval. Vdovy jsou dobrým snímkem,ale stejně jako předchozí McQueenovi nebude filmem,který si získá masy.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Já si film užil, dobrý scénář, Liam Neeson sice nedostal ve filmu moc prostoru, ale i tou troškou přispěl do mlýna. Dobře zpracované drama s prvky thrilleru, popravdě jsem do poslední chvíle takové zakončení filmu nečekal, takže za mě velmi dobré . 75%
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Není to tak osudové, onen twist docela nevěrohodný..celkově jsem od Steva po té pětileté pauze přece jen čekal něco víc. Takhle vznikl jen "tuctový" thriller, který se od ostatních odlišuje hlavně tím, že tu hrají prim ženy.

Dodatečné informace

Původní název:
Widows (více)
  • Velká Británie Vdovy
  • Velká Británie Widows
Premiéra v ČR:
29. 11. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
42 mil. USD
Tržby:
73,87 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vdovy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch