Gringo: Zelená pilule

55%
Gringo: Zelená pilule

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Ent.)




Recenze: Gringo: Zelená pilule

Kinobox.cz
30%

I když ve filmu hrají i relativně slavní a zkušení herci, nemají s čím pracovat a musejí se uchylovat k tomu, že hodně koulí očima a mluví "legračně domorodě africky" (Oyelowo). Dost to připomíná ty nejblbější české komedie.

Kinobox.cz
73%

Co se mi na filmu líbilo? Postava Howarda byla uvěřitelná, procházela skvělým vývoje, vztahy, které během filmu navázal, mi dávaly smysl, a navíc byl zahraný opravdu talentovaným hercem. Líbila se mi dost i hudba a obecně komediální načasování jednotlivých gagů i dojemných momentů.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4
Čekal jsem nějakou bláznivou a ujetou komedii,ale to Gringo v žádném případě nesplnil. Postavy byly obstojně napsané a některé z nich i vcelku zábavné,ale samotný příběh za moc nestál. Navíc délka bezmála dvou hodin byla v tomto případě až příliš a jen těžko jsem udržel pozornost až do konce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
5
Nejedná se o komedii, nejedná se o drama, nejedná se o akci. Ale jakoby to mělo touhu se u všeho tak tvářit. Korporace, korupce, kšefty, intriky, zrada. Zkrátka vše, na co si divák v rámci žánru vzpomene, tu má. Celkově to ale prostě nějak není ono. Chvílemi z dané atmosféry vyznívá pocit, že se tvůrci snažili krapet nadnést tvorbu Tarantina, ale celá plejáda všeho možného i nemožného jakoby nedosáhla ani prvního schodu. Příběh sice má potenciál žánrově spíše pobavit, tudíž se nebrat vůbec vážně, ale místama se to plácá ve zmatečnosti, jakým směrem se ubírat dál. Chvílemi má tak děj vcelku rychle tempo a chvílemi se zdá být vývoj až moc natažený. A tak po divácké stránce nezbývá nic jiného, než zkoprněle sledovat děj a etudy hlavní postavy, kde to často vypadá, že se něco stane, ale ne a ne něčeho dosáhnout. K nenáročné mírně zábavné filmové podívané snímek postačí, ale velmi brzy zpaměti vyšumí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Na černou komedii málo vtipné, na drama zase příliš nevyvážené. Obsazení ale luxusní a u některých roliček mě až mrzelo, že nedostaly víc prostoru (Charlize, Sharlto).

Dodatečné informace

Původní název:
Gringo (více)
  • Austrálie Gringo: Zelená pilule
  • Austrálie Gringo
Premiéra v ČR:
5. 4. 2018
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
Austrálie, USA
Čeština:
Gringo: Zelená pilule je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch