Nejlepší přítel

60%
Nejlepší přítel
Plakát traileru

Čert Matěj (M. Adamczyk) musí za trest plnit chudému mládenci Ondrovi (Z. Piškula) přání, dokud ten neřekne, že je úplně šťastný. Ale lze takového štěstí vůbec dosáhnout? Peklo má o tom své pochybnosti a zdá se, že oprávněně, však se také Matějovou bezradností ostatní čerti dobře baví. Po splnění běžných přání, kdy se Ondra konečně zahřeje, dobře se nají a oblékne, přichází vážnější komplikace. Ondra se totiž zamiluje do Rézinky, komtesky ze zámku (K. Svarinská) a ke všemu i čert Matěj najde zalíbení v kuchařce Marjánce (H. Vagnerová). Ale ani to není všechno. Do hry vstupuje proradný baron (O. Sokol), kterého pozval hrabě Hubert (J. Lábus) na námluvy a vlastně i na zásnubní hostinu a tak je jasné, že z téhle pekelné směsice nemůže vzejít nic dobrého. Zvlášť když Ondra trochu neuváženě hraběti slíbí, že do příštího rána postaví pro Rézinku zbrusu nový honosný zámek. To je na čerta, jako je Matěj, úkol nadmíru těžký, ba nesplnitelný. Ale je to pohádka, a tak se nakonec vše v dobré obrátí. Jen musí nejdřív Ondra projít poznáním, kde je moudré svoje štěstí hledat a co pokazil, třeba ve vztahu s Matějem, napravit. Ocitne se přitom na chvilku i v samotném pekle, kde se setká dokonce i s Luciferem (F. Němec) a s jeho pobočníkem Befeleem (J. Langmajer). (Česká televize)




Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Na dnešní dobu slušná česká pohádka. Nejvíc mi asi kazí pohádku Ondřej Sokol, kterého považuji za skvělého divadelního herce ( několikrát jsem byl v divadle v Mladé Boleslavi, kde exceloval na začátku své kariéry ) i za dobrého moderátora.. ale do pohádky.. ne.. Jinak k pohádce samotné. Klasicky česká, čerti, láska, závist, lakota, zaslepení penězi a náprava.. Naprosto v pohodě - 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Asi nejvíc, co se dá od pohádky ČT očekávat - neurážlivá rutina, na které pracují tvůrci, jejichž potenciál je zásadně větší, ale protože jsou v tom šíleném žánrovém vězení, se jen plácají v klišé a stereotypech. Rozhodně ale lepší než Anděl páně 2 a Přání k mání - filmařsky vytříbenější, smysluplnější. 55 %
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Ze všech Janákových pohádek na České televizi zatím nejlepší. Pořád si nemyslím, že by šlo o bombu která by posunula české pohádky na další level a která by si zasloužila své místo každé vánoce ale po stránce dekorací, herecké a trikové mnohem lepší než předchozí Janákovy pohádky. Opatrný palec nahoru!

Dodatečné informace

Původní název:
Nejlepší přítel (více)
  • Česká republika Nejlepší přítel
  • Česká republika Nejlepsí prítel
  • Česká republika The Best Friend
Premiéra v ČR:
25. 12. 2017
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup