Dolittle

56%
Dolittle

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)




Recenze: Dolittle

Kinobox.cz
10%

Celý film vypadá jako kdybyste do nějakého deep learning softwaru nacpali několik desítek filmů jistého žánru a ten software by vyplivl 100 minut něčeho, co na první pohled naplňuje objektivní definici toho žánru, ale působí to naprosto uměle, nesmyslně a zbytečně, neboť ten software definici toho žánru nechápe a jen náhodně permutuje data, která dostal.


Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
2
Chtěl bych strašně vidět poradu, kde se řešilo, o čem to bude a někdo na konci s vážnou tváří prohlásil "a pak drakovi vytáhne ze zadku dudy" a všichni producenti začali tleskat a hodili na stůl 175 milionů. Ale to byl upřímně jen poslední hřebík do rakve filmu, který až obdivuhodným způsobem selhává ve vyprávění i střihu (obdivuhodným proto, že na něm opravdu nepracovali žádní idioti a rozhodně se nemohli vymlouvat na nedostatek financí). Nejbolestivější pohled je každopádně na Downeyho, jehož Dolittle je v zásadě neschopná postava nehodná sympatií a jindy charismatický sympaťák je tlačen do jakési podivné jacksparrowské polohy, ovšem bez potřebných hlášek i vtipných scén. Čirá bolest. Viděno v originále.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Nebudu lhát jsem příjemně překvapen. Ze začátku jsem byl dost zmatený, protože doktor dolittle tady může trošku zmást. Hlavně proto, že v původních dolittlech není nijak vysvětleno proč dokáže mluvit se zvířaty. Tady naopak tomu dají ''hlavu a patu'' protože zde se zvířecí jazyk lze naučit a prostě mi to v tomhle filmu dává více smysl než v původních filmech s Eddiem Murphym. Zasazení do starší doby a né do moderního světa je přijemná změna. Fantazie kolem draků na konci je trošku šílená, ale co už i tak je to asi nejlepší Dolittle :D
kknk2
kknk2
2 937 bodů
3.5
Člověk mluvící se zvířaty – to není tak špatný námět, minimálně na dětský film. Nicméně tvůrci Dolittla zvorali tak účinně, že mi každá minuta připadala nesmyslná. Otravně hloupý děj si přeji radši zapomenout; škoda peněz i herců, výsledek je laciný.


Dodatečné informace

Původní název:
Dolittle (více)
  • USA Dolittle
  • USA The Voyage of Doctor Dolittle
Premiéra v ČR:
16. 1. 2020
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
175 mil. USD
Tržby:
251,41 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dolittle je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch