Dolittle

56%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
2
Chtěl bych strašně vidět poradu, kde se řešilo, o čem to bude a někdo na konci s vážnou tváří prohlásil "a pak drakovi vytáhne ze zadku dudy" a všichni producenti začali tleskat a hodili na stůl 175 milionů. Ale to byl upřímně jen poslední hřebík do rakve filmu, který až obdivuhodným způsobem selhává ve vyprávění i střihu (obdivuhodným proto, že na něm opravdu nepracovali žádní idioti a rozhodně se nemohli vymlouvat na nedostatek financí). Nejbolestivější pohled je každopádně na Downeyho, jehož Dolittle je v zásadě neschopná postava nehodná sympatií a jindy charismatický sympaťák je tlačen do jakési podivné jacksparrowské polohy, ovšem bez potřebných hlášek i vtipných scén. Čirá bolest. Viděno v originále.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Nebudu lhát jsem příjemně překvapen. Ze začátku jsem byl dost zmatený, protože doktor dolittle tady může trošku zmást. Hlavně proto, že v původních dolittlech není nijak vysvětleno proč dokáže mluvit se zvířaty. Tady naopak tomu dají ''hlavu a patu'' protože zde se zvířecí jazyk lze naučit a prostě mi to v tomhle filmu dává více smysl než v původních filmech s Eddiem Murphym. Zasazení do starší doby a né do moderního světa je přijemná změna. Fantazie kolem draků na konci je trošku šílená, ale co už i tak je to asi nejlepší Dolittle :D
kknk2
kknk2
2 937 bodů
3.5
Člověk mluvící se zvířaty – to není tak špatný námět, minimálně na dětský film. Nicméně tvůrci Dolittla zvorali tak účinně, že mi každá minuta připadala nesmyslná. Otravně hloupý děj si přeji radši zapomenout; škoda peněz i herců, výsledek je laciný.
Temný Pán ze Sithu
Temný Pán ze Sithu
2 175 bodů
4
Já to vidím dost spatne.stare filmy s Murphym.. Měli něco do sebe, ovšem když sem je viděl jako dítě, a to je ono, film je hlavně pro děti, protože dospělým divákům, to asi nesedne. Infantilní, detinske, místy až trapné.. Na druhou stranu, tento film neurazí a to dětské publikum, o dospělých už si nejsem tak jisty, je vidět že Robbie, si vzal hodně že svého Sherlocka, mě to tedy, tak přišlo, a celkem mi to vadilo.pár vtipných momentu tu bylo, ale většina šla spíš do trapasu
alfamovies
alfamovies
1 893 bodů
5
Furt přemýšlím nad tím, jak se mohlo tolik skvělých herců, sejít v tak hrozném filmu. Film, který má skoro 200 milionový rozpočet, nenabízí vůbec nic. Za celý film jsem se asi zasmál jen jednou. Je mi to dost líto. Dlouho jsem čekal, než se Downey ukáže jinde než v Iron Manovi, ale tohle je fakt zklamání. Kdyby to byla alespoň, normální dobrodružná komedie, ale tohle je vážně hrozný. Nechci jmenovat některé ty momenty, ale scéna, kde Downey tahá dudy drakovi ze zadku, mě bude děsit ještě hodně dlouho. Snad nový Sherlock Holmes dopadne lépe. Za mě 50%.
Maldas37
Maldas37
1 822 bodů
0
Těžký zklamání
ondrej-sladky
258 bodů
7
Předtím, než jsem na tenhle film zašel do kina, se ke mě bohužel dostalo hodně zpráv o tom, že je Dolittle žhavý adept na nejhorší film roku a spoustu dalších pomluv. Takže jsem na film šel s nízkým očekáváním. Je pravda, že děj filmu skáče od jednoho místa k druhému úplně bez varování, CGI taky není úplně všude nejlepší a hvězdné obsazení je z větší části jenom v hlasech zvířat. Příběhově je taky takové neslané nemastné a u vtipů jsem se zasmál asi dvakrát. Tohle všechno se snaží zachránit Robert Downey Jr. a Antonio Banderas. Když se vezme v potaz, že se hodně krát přepisovat scénář a film měl celkově hodně problémů, tak si myslím, že docela dobrá pohádka. Pro mě tedy zážitkové lepší než Zloba 2 ale kvalitou úplně stejné. Takže do kina na to úplně zajít nemusíte.
adora-belle
44 bodů
5.5
Je to podívaná, ale místy jsem se nudila. Fakt jsem se těšila na Downeyho jr., ale ta postava mu nesedla. Od synů jsem si po návštěvě kina nevyslechla požadavek na to mít film doma, takže za nás to bylo zhlédnout a zapomenout. Škoda, námět hezký, ale tvůrci se spíš soustředili na vizual filmu.
Quokka
Quokka
37 bodů
7.5
owney si roli střihl opravdu povedeně, připomíná mix IronMana se Sherlockem. Očekávaje pohodovou podívanou pro celou rodinu jsem dostal film s častými humornými vložkami, slušně odsýpajícím dějem a luxusním obsazením - byť tedy zhusta v podobě zvěře. Bude to holt chtít vidět i originání verzi bez dabingu. Řekl bych, že každý, kdo na to půjde do kina s jinými úmysly, než jen hledat chyby, tak bude spokojen. Děti i rodiče.