Ghost Stories

64%
Ghost Stories

To, že někdo nevěří na duchy, neznamená, že duchové nevěří na něj. Či snad, že dokonce neexistují. Jedním takovým skeptikem je i profesor Phillip Goodman (Andy Nyman), který si dal za úkol vysvětlovat a odhalovat zdánlivě nadpřirozené jevy a zjistit jejich skutečnou podstatu. A právě kvůli tomu se s ním spojí jeden muž, který jej vyzve, aby vyšetřil tři nevysvětlitelné případy. Profesor Goodman se tedy vydává na výpravu, jejímž cílem je racionální vysvětlení těchto přízračných příběhů. Postupně se setká se třemi vyděšenými lidmi. Noční hlídač Tony Matthews (Paul Whitehouse) prožil v prázdném skladu strašidelné setkání, teenager Simon Rifkind (Alex Lawther) před časem absolvoval děsivou noční jízdu, kvůli které dodnes prožívá život v nechtěném hororu. Třetím vyšetřovaným případem je zážitek důstojného bankéře Mike Priddlea (Martin Freeman), ten prožil setkání s duchy, které zásadně otřáslo jeho do té chvíle dokonalým životem. Když Goodman zkoumá tyto příběhy, jeho do této chvíle racionální svět se začíná rozpadat. Je to klam jeho mysli nebo za vším stojí temné síly? Postupně je vtažen do odhalování dlouho pohřbeného tajemství, které převrátí jeho dosavadní život a změní všechno, co si dosud myslel.  (Cinemart)




Recenze: Ghost Stories

Kinobox.cz
70%

Většina filmu tedy pozůstává z oněch tří příběhů, které jsou Phillipovi vyprávěny, ale my je přitom vidíme, jako by se právě děly. Jsou natočeny velmi, velmi zručně a každý začínající tvůrce hororů by měl tyto scény velmi detailně studovat, protože ukazují jak se dá nápaditými způsoby budovat strašidelná atmosféra s minimálním rozpočtem a občasným velmi strategicky umístěným vteřinovým trikem.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Mrzí mě, že to úplně nevyužilo potenciálu, který si to nakonec otevřelo, ale jako antalogie tří hororových situací velmi slibné. Odměna je sice vždycky menší než příslib, což asi leckoho zklame, ale někdy i příslib sám může stát za to.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Z nepříjemné duchařiny (noční hlídač je top příběh, u kterého jsem měl docela nahnáno) se stává hodně zvláštní psycho, které končí ne zrovna tradičně. Takhle vystavěný horror se už moc nevidí, a nejen za to teda palec nahoru.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tenhle film není duchařina, stejně jako ghost stories neznamenají duchařské příběhy. Každopádně britská velice příjemná děsivá komorní podívaná s výbornými herci, občasnými zasmáními a citacemi Raimiho, Schumachera nebo Shyamalana. A rozhodně přidávám body za Nymana a zejména Freemana!

Dodatečné informace

Původní název:
Ghost Stories (více)
  • Velká Británie Ghost Stories
Premiéra v ČR:
7. 6. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+
Tržby:
0,14 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Ghost Stories je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch