Slender Man

33%

Komentáře a recenze 18

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2
Slender Man se může se vztyčenou hlavou zařadit mezi nejhorší horory všech dob. Pokud zde něco vyloženě chybí,tak je to napětí a pořádná atmosféra. Hodně za to může fakt,že Slender Man je možná děsivý na obrázcích,ale v hrané podobě už to taková paráda není. Herecky naprostá katastrofa a já se jen modlil,ať už to brzo skončí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
6
Hororový film založený na skutečném internetovém fenoménu "Slender Man", který v době svého vzniku způsobil na veřejnosti nemalý rozruch. Rozruch vznikl i v zákulisí ohledně marketingu snímku a dokonce i k soudnímu sporu mezi filmovými studii, kteří se rozhodli na stejný námět natočit film. Takřka jakoby všechny Slender Man ovládal. Dokonce existuje i dokument pod názvem v překladu 'Dejte si pozor na Slender Mana', popisující určitý případ dvou mladých dívek ve spojení s pokusem o vraždu, načež vznikla i petice hovořící o zbožnosti za zastavení tohoto hraného filmu. Příběh s mysteriózním laděním svým způsobem spojuje mnohé známé náměty, jen jsou krapet zmodernizované. Například v japonském snímku 'Ring' (1998) se používala na šíření videa videokazeta. Tady máme internet. Vyvolávání Slender Mana a jeho vražedné zjevení s následujícími činy je v podstatě obdobné jako u snímku 'Candyman' (1992). Takže v rámci motivu nic neznámého, nic výjimečného. Ke správné atmosféře si tvůrci tentokrát dopomohli psychedelickými výjevy, které děsivou atmosféru vyvolat sice dopomoci mohou, ale záleží, jak na koho to funguje. Videoklipový styl, s přemírou oněch děsivých obrazců za rychlého střihu, nějaký ten magický potenciál má. Kdo zná internetový fenomén Slender Man, zná i jeho podobu, kterou jeho autor, nějaký Eric Knudsen, vyhrál Photoshop Contest, čímž se obrázek stál naprostou součástí popkultury, takže už není možné, aby původní strach nějak podnítil. Ale i tak se dá říct, že určitě by nikdo nechtěl být sám v noci v temném lese, kde někde v dáli v záblescích mírného nočního světla Slender Man nehybně stojí. Tvůrci tímto filmem jen rozšířili existující mýtus a to je tak asi všechno. Vytvořit novou ikonu hororové děsivosti nebyl špatný nápad, ale to by nesmělo být něco, co je mezi lidmi už nějakou dobu známé. A to se nejedná o první filmový pokus. Už tu byly různé krátkometrážní snímky např. PROXY: A Slender Man Story' (2012) i celovečerní např. 'The Slender Man' (2013), nebo v populárním stylu Found Footage 'Slender' (2016). A každý z nich vypadá tak, jak vypadá.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
0
A presne takto to dopadá, keď si niekto viac ako šesť rokov po umretí trendu uvedomí, že z neho mohol vytrieskať ako také peniaze...
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
2
Hrozná nuda, což je u hororu průser. Doporučuji co nejdál od toho :-)
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
0
Starý a zeschlý Slendroušek měl spíše šejrovat svého starého a seschlého fanfulína na TikKokot, aby lépe upoutal mladou a pubescentní omladinu. Největší píčovina je internetového strašáka přenášet do světa skutečného, a "Slender Man" už dávno, ale kurva už hodně dávno není v kurzu, a nikoho nezajímá, a markéťákům ze Sony napadlo až teď z něho vytřískat co nejvíc prachů to jen jde. Holt smolík. #odpadnisklizen [2019]
kery-
kery-
3 671 bodů
0
Když jsem tu viděl 35%, tak jsem si říkal, že to přeci tak hrozné určitě nebude. Ve finále to ale bohužel bylo ještě horší. V příběhu se skáče sem a tam, takže kolikrát si nějaké události musíte i domyslet, a když už to dojde k nějaké očekávané akci (o podání té akce se tu asi bavit nechceme), tak jí ukončí finálové titulky. Nejvíce mě srala neschopnost režie a to, že se Slender manem to mělo stejnou možná tak podobu stínu. Jakékoliv chování Slender mana, které známe například z her, se tu úplně ignoruje. Když už se do něčeho chci srát, tak bych si o tom měl něco nakoukat nebo načíst. Tohle je totiž fakt bullshit a celé to působí, že to natáčel jeden týpek na videokameru a celou dobu říkal "kurva, pojďte to dotočit, ať si můžu jít zase šlehnout".
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
6
Neviem čo na tom bolo tak zlé. Niekedy bola atmosféra naozaj dobrá a niekedy z nej išiel aj strach len všetko to kazilo CGI. Konečne niečo čoho som sa aspoň trocha bál a preto dávam 6/10.
Bordoshut
1 647 bodů
2
2/10 – Když šel tento film do kina v létě v roce 2018, ještě jsem ani neměl minimální věk pro to, aby mě na něj na Chodově pustili. Vzpomínám si, jak jsem horečně zvažoval, jestli mám přemluvit tátu, aby mě doprovodil do kina na tohle, anebo raději počkat necelé dva měsíce a ukecat ho, aby se mnou šel na nový restart série s Michaelem Myersem. Ve hře byla mobilní hra se Slendermanem, kterou jsme se spolužáky pařili o přestávkách a jejíž filmová podoba by nemusela být vůbec špatná, a také skvělý trailer, kterým si mě nový Halloween pekelně zaháčkoval. Nakonec zvítězila břitva a lesního kravaťáka bez tváře jsem tak úspěšně odkládal až doposud. Nyní, když jsem Slender Mana zhlédl, můžu s klidným srdcem říct, že jsem se rozhodnul správně a vůbec by mi neuškodilo, kdybych oželel tuhle nevyvedenou adaptaci, která slavného postracha lesů a creepypast degraduje na tupého démona, kterého si vyvolá parta puberťaček z dlouhé chvíle pomocí YouTube videa. Slender Man je možná podprůměrný horor, ale hlavně je to až bolestně špatný film. Nulové představení hlavních postav, plus všechny to jsou arogantní drzé pipky, takže Útlý Muži, držíme ti palečky, snad je dostaneš všechny. Způsob vyvolání Slender Mana do značné míry kopíruje Kruh, bohužel zde podobnost končí. Samara měla jako strašák alespoň něco do sebe, Slenďa se vždycky jenom zbůhdarma objeví, osahá jedné z "hrdinek" erotogenní zóny a zmizí – prostě baller. Teda na konci se ještě přetransformuje ve stromového pavouka. Taky mě docela bavilo, jak holkám zkušeně volal na Discord formou videohovoru, mám rád, když hororová strašidýlka drží krok s dobou. Abych nezapomněl, rovněž se uměl transformovat ve vzduch a vydávat divné zvuky skrz telefon, takové 5v1. Většina informací o něm je nám předána formou esemesek od neznámé ochotné puberťačky. Domnělé zešílení postav je nám vždycky ukázáno až zpětně, nikdy mu nejsme pořádně svědkem (maximálně ve snu) a ve všech případech útočí na vaší logiku množstvím otázek, třeba jestli je vzhledem k časoprostoru možné, aby dívky jen tak ve volném čase popsaly 100 papírů kresbičkami černého panáka a přišpendlily je na strop, proč mají proboha nástěnky na stropě, kde vzali tolik špendlíků, proč je rodiče neodvezli k doktorovi, když to viděli, kde na to vzali čas, muselo jim to dát desítky hodin práce, kde vzali tolik černých pastelek, proč by je k tomu Slender Man nutil a proč a proč... a hlavně PROČ by to někomu připadalo jako dobrý nápad na zfilmování. Stručně a přehledně: "Celý snímek je hrozně stupidní, naivní a z vysoka kašle na smysl, cílem je jen někoho postrašit."
TheSompeque
TheSompeque
1 554 bodů
6
Na film jsem šel především díky traileru, který nevypadal zle. Avšak finální výsledek mne zklamal. Původní hra Slenderman byla děsivá tím, že postava Slendermana byla vždy někde v pozadí, báli jste se konfrontace, pořádně jste ho ani neviděli z blízka. Film je úplný opak. První polovina byla ještě jakž takž strašidelná, (lehce) od druhé půlky to šlo z kopce. Slender se objevoval i za dne, nebyl už z něj cítit strach. Kdyby se film udával tak, že by se jeho postava, např. silueta, objevovala vždy někde na pozadí a nebyl na něj přímý pohled, mohlo by to mnohem lepší.