Slender Man

33%
Slender Man

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
2
Slender Man se může se vztyčenou hlavou zařadit mezi nejhorší horory všech dob. Pokud zde něco vyloženě chybí,tak je to napětí a pořádná atmosféra. Hodně za to může fakt,že Slender Man je možná děsivý na obrázcích,ale v hrané podobě už to taková paráda není. Herecky naprostá katastrofa a já se jen modlil,ať už to brzo skončí.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Hororový film založený na skutečném internetovém fenoménu "Slender Man", který v době svého vzniku způsobil na veřejnosti nemalý rozruch. Rozruch vznikl i v zákulisí ohledně marketingu snímku a dokonce i k soudnímu sporu mezi filmovými studii, kteří se rozhodli na stejný námět natočit film. Takřka jakoby všechny Slender Man ovládal. Dokonce existuje i dokument pod názvem v překladu 'Dejte si pozor na Slender Mana', popisující určitý případ dvou mladých dívek ve spojení s pokusem o vraždu, načež vznikla i petice hovořící o zbožnosti za zastavení tohoto hraného filmu. Příběh s mysteriózním laděním svým způsobem spojuje mnohé známé náměty, jen jsou krapet zmodernizované. Například v japonském snímku 'Ring' (1998) se používala na šíření videa videokazeta. Tady máme internet. Vyvolávání Slender Mana a jeho vražedné zjevení s následujícími činy je v podstatě obdobné jako u snímku 'Candyman' (1992). Takže v rámci motivu nic neznámého, nic výjimečného. Ke správné atmosféře si tvůrci tentokrát dopomohli psychedelickými výjevy, které děsivou atmosféru vyvolat sice dopomoci mohou, ale záleží, jak na koho to funguje. Videoklipový styl, s přemírou oněch děsivých obrazců za rychlého střihu, nějaký ten magický potenciál má. Kdo zná internetový fenomén Slender Man, zná i jeho podobu, kterou jeho autor, nějaký Eric Knudsen, vyhrál Photoshop Contest, čímž se obrázek stál naprostou součástí popkultury, takže už není možné, aby původní strach nějak podnítil. Ale i tak se dá říct, že určitě by nikdo nechtěl být sám v noci v temném lese, kde někde v dáli v záblescích mírného nočního světla Slender Man nehybně stojí. Tvůrci tímto filmem jen rozšířili existující mýtus a to je tak asi všechno. Vytvořit novou ikonu hororové děsivosti nebyl špatný nápad, ale to by nesmělo být něco, co je mezi lidmi už nějakou dobu známé. A to se nejedná o první filmový pokus. Už tu byly různé krátkometrážní snímky např. PROXY: A Slender Man Story' (2012) i celovečerní např. 'The Slender Man' (2013), nebo v populárním stylu Found Footage 'Slender' (2016). A každý z nich vypadá tak, jak vypadá.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
0
A presne takto to dopadá, keď si niekto viac ako šesť rokov po umretí trendu uvedomí, že z neho mohol vytrieskať ako také peniaze...


Dodatečné informace

Původní název:
Slender Man (více)
  • USA Slender Man
  • USA Beware the Slenderman
Premiéra v ČR:
23. 8. 2018
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
10 mil. USD
Tržby:
11,82 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Slender Man je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch