Operace Entebbe

59%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
5
Operace Entebbe byla zajímavá každým coulem,ale to se o tomto snímku říct nedá. José Padilha vůbec nedokázal tak zajímavé téma převést na plátna kin. Jakoby se bál ,že lepé vykreslí jednu stranu a bude za to odsuzován. Takto vznikl nezajímavý a nudný mišmaš,kterému chybí napětí a pořádná akce. Hodně se zde mluví a proto snímek působí jako nekonečný. Závěrečná akce je navíc tuctová a mizerně natočená. Herecky ok,ale to jsem od takových hvězdných jmen očekával. Velké zklamání.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
S Padilhou to jde nějak z kopce. Dost by mě zajímalo, co měly znamenat ty neustálé prostřihy na baletní soubor..Navíc se tady někdo snaží honit zase hodně zajíců. Chvíli politika u stolu, chvíli střih na zajatce v Ugandě a nikdy se nedočkáme nějaké fakt silné scény. Jediné plus za další lekci z dějepisu.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Když jsem poprvé o Operaci Entebbe slyšel, začal jsem se vlastně celkem těšit. Trailer mě bavil, v hlavních rolích jsou herci kteří sice nemají tolik čuch na filmy ale jsou kvalitní tedy Daniel Brühl a Rosamund Pike a začal jsem doufat, že dostanu další povedený film z ranku Arga či Kapitána Philipse. Operace Entebbe nakonec je fajn film ale nedosahuje kvalit Arga či Kapitána Philipse a především to nejde označit jinak než fajn. Režíroval José Padilha, tedy ten brazilský rodák který před 4 roky natočil dost dobrého Robocopa a před 3 roky pomohl k vzniku nejlepšího seriálu posledních let Narcos. A právě díky Narcos jsem si myslel, že Padilha tuhle látku utáhne. Přijde mi však, že Padilha jaksi nevěděl jaký film vlastně natočit. Nefunguje to jako akční thriller ani ne úplně jako politické drama. Začátek je vlastně ještě perfektní protože to jak z ničeho nic začne být v letadla ruch a vše se rozjede je perfektní. Jakmile však letadlo přistane v Entebbe film trošku až bolestivě zbrzdí. A do průměru to v podstatě dobojuje až závěrečná akční scéna která je prostříhaná společně s hudební scénou. To, že ale hned po konci filmu přibylo další baletní vystoupení jsem jaksi nepobral. Celkově mě vlastně celou dobu přišla ta zápletka s tanečně nadanou přítelkyní jednoho anonymního vojáka navíc ale ta závěrečná akční scéna mě donutila jí vzít v prospěch. Jestli však něco na Entebbe opravdu pochválit tak je to reflektování současnosti. I přesto, že Entebbe vysvětluje události které se stali v roce 1976 tedy už 42 let nazpátek dost funguje v současné napjaté situaci. Ten film by vlastně měli vidět všichni kteří se bojí jakékoliv situace kolem Islámského státu. A minimálně za to filmu palec nahoru!
avenis
avenis
7 963 bodů
8
Zdánlivě banální zápletku s uneseným letadlem originálně ozvláštňují taneční kreace izraelské skupiny Batsheva Dance Company. Už kvůli tomu neobvyklému tanci na židlích v půloblouku jsem se podívala podruhé. A jako odměna za výdrž, ještě zajímavější taneční performance během závěrečných titulků. Chápu, že ne každý tohle ocení, ale mou pozornost tyhle prostřihy na energické tance během zásahu proti teroristům rozhodně získaly. (28.5.2021)
leafroller
leafroller
3 023 bodů
5.5
Pokud někdo napadne vaši vlast a vy se bráníte, máte na to jistě plné právo. Z globálního hlediska je však tato situace nejasná. A tak zatímco utlačovaného bojovníka za svobodu na jedné straně nazýváme teroristou, na druhé straně může být teroristou agresor? Zde se jasně a neúprosně nabízí srovnání Izraele, který si přivlastnil a brutálně vyčistil území cizího svrchovaného státu pro vlastní potřeby a třeba Ruska, které také nedávno obsadilo část cizího státu a rovněž ji prohlásilo za vlastní. Kdo je tedy v právu a kdo je terorista? To jsou otázky, které vám vytanou na mysl při sledování tohoto filmu. A že budete mít dost času na přemýšlení. Film je totiž velmi pomalý a zbytečně podrobný, přičemž ovšem nenabízí žádné rozuzlení ani pointu. Proč vůbec mělo cenu ho natočit, to je ta poslední otázka.
Lída a Jenda
9 bodů
0.5
Kdyby záleželo na mě, tak zavřu všechny tvůrce tohohle filmu a zakážu jeho vysílání. Sračka. 5%.