Godless

82%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Fantastický western, který se i přes svou délku (prostě tohle beru jako film, protože jsem to dal na dva zátahy), řadí k tomu nejlepšímu v žánru. Ikonický záporák (filmoví herci maj štěstí, že jim za tohle Daniels nemůže konkurovat na oscarech), skvělá hudba včetně parádních úvodních titulků a...uf, peckovitý závěrečný díl s už teď kultovní přestřelkou v La Belle. Prostě Netflix stvořil westrenové dílko, na které fans žánru čekali před kiny marně několik let...
Atchyroz
3 396 bodů
10
90% - Godless přináší svěží oživení westernového žánru a funguje to na výbornou. Na první pohled obyčejný western s jednoduchým příběhem se skvěle rozvětvuje a s poměrně dlouhými stopážemi všech sedmi epizod se dostává pod kůži postavám, které tak rozvíjí. Všichni herci jsou super, hlavně démonický Jeff Daniels se pro tuhle roli fakt narodil. Má to dost nečekaných zvratů, dojde na hodně povedené akční a krvavé přestřelky a kompozice je neskutečná. No a finále tomu všemu nasadilo korunu. Velká pecka, kterou stojí za to vidět.
naineko
naineko
1 505 bodů
5
Počátek je fajn. Pokud někomu nevadí, že místy pokulhává střih a sem tam se zapomnělo na hlídání detailů a že někdy je to poněkud zdlouhavé (spíš to připomíná takový dokument ze života na divokém západě), tak si k hodnocení nějaký ten bodík může přidat. Postavy ujdou, příběh taky. Nicméně koncovka je strašně dlouhé a nafouknuté nic, kterým si někdo plnil všechny své dětské westernové sny. Efektnost scén a záběrů dostala přednost před jakoukoliv logikou a sebemenší snaha o reálnost dostala tvrdě na frak. Kdyby to skončilo na konci předposledního dílu, tak by se v podstatě nic nepokazilo.