The Florida Project

74%
The Florida Project

Nedaleko Disneylandu na Floridě stojí řada kdysi populárních pestrobarevných motelů. Okouzlující šestiletá Moonee (Brooklynn Prince) a její kamarádi, kteří si naplno užívají léta, bydlí v jednom z nich. Radost ze svobody, potulování a neodolatelných kopečků zmrzliny nemá nudný a složitý svět dospělých šanci ohrozit. Co na tom, že její 22letá máma (Bria Vinaite) každý týden divoce shání peníze na činži a pozdními platbami dráždí starostlivého správce Bobbyho (Willem Dafoe). Je na čase seznámit se s novou sousedkou a naplánovat pár dalších lumpáren! (Aerofilms)




Recenze: The Florida Project

Kinobox.cz
90%

Co se mi na filmu líbilo? Především herci. Pak to, jak se režisérovi povedlo vtisknout snímku až skoro dokumentární charakter a autentičnost. Silný závěr. Častá dějová nepředvídatelnost.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7.5
The Florida Project je ukázkou výborného dětského herectví a toho jak propastný rozdíl je mezi dětskými herci u nás a ve světě. Už dlouho mi nebylo z žádné postavy tak zle jako z matky malé Moonee. Bria Vinaite předvedla ohromný výkon a po celou dobu mne děsně vytáčela. Willem Dafoe byl jako správce motelu úžasný. Oscarová nominace ho určitě nemine, ale jako vítěze bych ho netipoval. Myslel jsem si, že když budou v hlavních rolích děti, tak mne bude čekat nějaká příjemná podívaná s potřebným nadhledem. Jenže opak je pravdou. Místy je snímek opravdové psycho a hrůzy, které se kolem dětí dějí nedokázal zmírnit ani jejich pohled na věc. Sean Baker výborně zachytil svět dětskýma očima a díky tomu tuhle depresivní podívanou aspoň trochu zmírnil.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Moc pěkná sonda do života velmi problematické matky a její špatně vychovávané dcerky. Malá herečka mě doslova dostala a věřil jsem jí prakticky vše. I když se příběh odehrává na slunné Floridě, je vlastně ponurý a šedý.. zmar a zase zmar. Willem Dafoe jako svérázný spravedlivý a trošku drsnější správce byl velmi dobrá volba.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Fascinuje mě, když lidi tomuhle filmu přičítají nějaké pozitivní kouzlo - pro mě to je značně tísnivé řícení se do propasti, bezvýchodné tápání. Scény s dětmi mi přišly skoro jak z postapokalyptického filmu, jako by se procházely troskami civilizace bez naděje a východiska, že jejich život bude někdy jiný. I tady platí, že ta úžasná náladovka moc selhává, když se najednou pokusí moc o něčem být a začne se uchylovat k polopatickým významům - závěrečný běh Disney Landem je hodně dalece tomu, co se mi na tom filmu líbí, vlastně je toho opakem.

Dodatečné informace

Původní název:
The Florida Project (více)
  • USA The Florida Project
Premiéra v ČR:
22. 2. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
2 mil. USD
Tržby:
11,3 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
The Florida Project je dostupný s českými titulky