Babylon Berlín

84%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
OK. Tak tohle mi vyrazilo dech a naprosto chápu pohublého Tykwera na Berlinale, kde jsem ho potkal uprostřed natáčení tohoto nejdražšího německého seriálu vůbec. Díky ději jsem konečně pochopil o co vlastně v předválečném Berlíně šlo. Výborné postavy, zobrazení kriminálního podsvětí i berlínské bohémy je dokonalé, stejně jako černý humor. Tykwerův opus magnum.
ZaS
ZaS
626 bodů
7.5
První díl mě nadchl. Potom to mělo spíše sestupnou tendenci, ale to je asi obecně úděl seriálů. Závěr bombastický, ale s masivním využitím "deus ex machinaů, což efekt silně sráží. Za hlavní ale považuji to, co je ve scénáři napsáno mezi řádky - popis krize demokracie v době Výmarské republiky, který vedl až k tehdy obecně přijaté a dokonce prostým obyvatelstvem vítané totalitě.
lord
lord
423 bodů
9.5
Pokud má někdo potřebu opravdu pochopit německou duši a historii před tím, než tento velký národ vkročil do propasti, Babylon Berlín mu v tomto velmi pomůže. Opravdu to nebylo tak, že jsou Němci od svého stvoření krvelačným národem toužícím po boji. Realita je mnohem složitější a i období tzv. Výmarské republiky, kde se seriál odehrává je toho důkazem. Krásné kostýmy, chytlavá úvodní píseň, to vše tvoří velmi kvalitní dílo.
jalovec7
jalovec7
412 bodů
9.5
Jestli hledáte extrémně rozsáhlý příběh románového charakteru, tak Babylon Berlín je ta správná volba. I vedlejší postavy mají velice zajímavý příběh, o hlavní příběhové lince ani nemluvě. Jak německá produkce dokázala udělat takhle úžasnou výpravu a připravit skvělý cast mi bude asi navždy záhadou (možná dopomohlo HBO).