Tiché místo

77%
Tiché místo
Tiché místo (A Quiet Place) je americký hororový film. Lee a Evelyn Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou. (Cinemart)



Recenze: Tiché místo

Kinobox.cz
70%

Je to laciný film, který má nápad (aspoň v první polovině) velmi hutnou atmosféru a byl by úplně fantastický jako 40minutová epizoda nějakého Netflix seriálu. Jako celovečerní film pořád více než ujde, ale taková bomba už to není...

Kinobox.cz
90%

Pro koho film je? Pro fanoušky hororů. Pro lidi, co se jim líbili Vetřelci, Čarodějnice nebo Neutečeš (2014). Pro obdivovatele atmosféry běžně se nacházející ve filmech podle předlohy od Stephena Kinga, který se sám na Twitteru vyznal z obdivu vůči filmu Tiché místo. Pro lidi, kteří se rádi bojí. Pro fanoušky Emily Blunt a Johna Krasinskiho.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Hodně jsem četl, že je Tiché místo nejlepším hororem posledních let, ale s tímto tvrzením se neztotožňuji. Jakkoliv je snímek kvalitní, tak ho spíše vnímám jako napínavý Thriller s mrazivou atmosférou nežli horor. Krasinski předvedl úctyhodnou věc a pomocí obyčejného ticha dokázal vybudovat takové napětí, že jsem po celou dobu nevydal ani hlásku. Vlastně to bylo snad poprvé co celé kino naprosto mlčelo a šlo by slyšet kdyby spadl špendlík na zem. Líbilo se mi, že se zbytečně nevsázelo na laciné lekačky a spíš se divák udržoval ve stavu očekávání. Herecky výborné a díky tomu je lehké hlavním hrdinům fandit. Ještě nikdy nepůsobil výkřik do ticha tak děsivě a osudově. Snímek navíc utekl jako voda a já si přál, aby měl aspoň ještě 10 minut navíc. PS: Emzáci vypadají luxusně!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Spíše než o horor se jedná o sci-fi thriller, ve snímku je spousta napínavých scén, ale rozhodně ne děsivých. Velmi dobrý příběh, skvělá atmosféra a kromě konce, kdy hlavní hrdinka skolí vetřelce jednou ranou z brokovnice to vše dávalo smysl. Konec to zabil..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
V postapokalyptickém světě jsou lidé nuceni žít v naprostém tichu, neboť sebemenší hluk přiláká stvoření z velmi citlivým sluchem, které okamžitě zaútočí. Další žánrový zářez postapokalyptického světa s klasickou šablonou, avšak se zajímavým námětem, který byl využit, takříkajíc, v rámci svých možností. Možná nejednoho diváka napadne, že když tedy musí být naprosté ticho, nebude zde projeveno jediné mluvené slovo, tudíž snímek bude něco jako němý film. Kupodivu, není tomu tak, i když je samozřejmě jasné, že příběh je daleko více odvyprávěn obrazem než dialogy. Postavy jsou ucelené a mají v sobě určitou reálnou sílu. Děj jako obvykle sleduje jednu určitou rodinu a její počínání, avšak neobvyklé naopak je, že každý člen rodiny má svůj vlastní vypravěčský příběh. Ty jsou všechny realizované a všechny dohromady také nakonec vyvrcholí v emocionálním dějovým zakončení. Scénář je ve svém smyslu vcelku pevný, ale to neznamená, že se ani zde neobjevují nějaké ty chybičky. Kdo je hlučný umírá, kdo zůstane potichu, má šanci, že zažije další východ Slunce. Nic víc, nic míň. Snímek svůj potenciál má, ale jestli se vryje do paměti, právě vlivem ohromné filmové konkurence z postapokalyptického prostředí, je otázkou. 80%


Dodatečné informace

Původní název:
A Quiet Place (více)
  • USA Tiché místo
  • USA A Quiet Place
  • USA Tiché miesto
Premiéra v ČR:
3. 5. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Tiché místo je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Tiché místo


Podobné


Powered byJustWatch