Útěk z Hašimy

71%
Útěk z Hašimy
Plakát traileru

Pro svůj tvar je ostrov Hašima přezdívaný Battleship Island, neboli bitevní loď. Na konci druhé světové války zde žije na 400 Korejců, kteří jsou vykořisťováni Japonci nucenou prací v dolech. Napětí mezi oběma stranami stoupá a Korejci začínají plánovat dramatický útěk.

Korejského blockbusteru s masivní výpravou se ujal Ryoo Seung-wan, který svůj uznávaný smysl pro precizní akční scény předvedl na Filmasii již s Berlínskou misí (2013) a diváckým hitem Veterán (2015). Vizuálně úchvatnou podívanou v první den uvedení navštívil rekordní milión diváků. Nemalý podíl na tom má i hvězdné obsazení sestávající nejpopulárnější herců současnosti: korejský oblíbenec Hwang Jung-min (Óda na mého otce, 2014), hvězda hallyu wave So Ji-sub (televizní seriál Master’s Sun, 2013) a asijská superstar Song Joong-ki (televizní seriál Descendants of the Sun, 2016). (Filmasia 2017)




hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hlavně v závěru hodně silné, do té doby mi dost vadilo to přehrávání korejských herců (nebo jak nazvat to pitvoření ve vážných chvílích). Vizuálně si to moc nezadá s hollywoodskou produkcí.

Dodatečné informace

Původní název:
군함도 (více)
  • Jižní Korea Útěk z Hašimy
  • Jižní Korea 군함도
  • Jižní Korea Goonhamdo
  • Jižní Korea The Battleship Island
Země původu:
Jižní Korea
Rozpočet:
21 mil. USD
Tržby:
46,18 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění