Do větru

40%
Do větru
Příběh tří mladých lidí odehrávající se během letní plavby kolem řeckých ostrovů. Nespoutaní sourozenci Matyáš (Matyáš Řezníček) a Natálie (Jenovéfa Boková) se plaví jako posádka plachetnice, na jejíž palubu přistoupí syn majitele lodi dokumentarista Honza (Vladimír Polívka). Postupné sbližování Natálie s Honzou naruší dokonalé soužití sourozenců a na povrch začínají vyplouvat skutečnosti, které ukáží jejich bezstarostnou jízdu v docela jiném světle. Neobvyklý milostný trojúhelník odehrávající se v atraktivním jachtařském prostředí přibližuje prostřednictvím hlavních hrdinů touhy a obavy současné mladé generace. Debutující režisérka Sofie Šustková natočila s mladým štábem svou generační výpověď na omezeném prostoru plachetnice v širém moři a na malebných ostrůvcích Severních Sporád. (A-Company CZ)



Recenze: Do větru

Kinobox.cz
50%

Kdyby mělo Do větru 25 minut, tak bych jeho tvůrce pochválil za výborné atmosférické školní filmové cvičení. A kdyby se mě ptali, zda by film měli natáhnout na trojnásobnou délku a nasadit ho do normálních kin, rozhodně bych se jim to snažil rozmluvit...


Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Zvláštní film. Působí to, jako by někdo vzal kameru a natočil pár dní, které tráví trojice mladých lidí v Řecku. Myslel jsem, že to bude o uprchlické krizi, poté, že se strhne psychologické drama.. nestalo se téměř nic. Jakoby někdo tvořil scénář na koleni. Moc pěkné je ale prostřední, nenásilné zpracování, nikdo nepřehrává. Na film se vlastně nedívá špatně, ale je o ničem.
avenis
avenis
8 137 bodů
3
Film natočený ještě v době před kovidové, tedy v době, kdy uprchlíci ze Sýrie byli ještě opravdu uprchlíky. To, co následovalo, už byli už jen silní, mladí bojovníci. To sem nepatří, ale je dobré to vědět. Děj filmu je jednoduchý. Jde či nejde o incest? Jak silné je sourozenecké pouto? Po skončení filmu jsem si těžce vzdychla, napila se vína, zapsala komentář a pustila si "Čtyři vraždy stačí, drahoušku"... (21.7.2021)
Dootys
Dootys
850 bodů
5.5
No nevím, nijak mě to nezaujalo. Vlastně ani pořádně nevím, o čem to mělo být, asi mi ušla pointa. Na český film je to hodně dobře natočené, i herci podávají docela slušné výkony, ale celkový dojem je neutrální. Snímek neurazí, ale ani nenadchne. Viděno v rámci Febia, podruhé už si ho asi nepustím.


Dodatečné informace

Původní název:
Do větru (více)
  • Česká republika Do větru
  • Česká republika Into the Wind
Premiéra v ČR:
5. 4. 2018
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění