Domestik

59%
Domestik
Vrcholový cyklista Roman už má plné zuby role domestika, závodníka podřizujícího se týmové režii. A jelikož namáhavý trénink ani přísná životospráva ke kýžené výkonnosti nevedou, pořídí si domů kyslíkový stan. Přes obsesi sportovní kariérou ale nevidí, že jeho žena Šarlota marně touží po dítěti. Klaustrofobní drama o rozpadu těla i ducha v jednom manželství, které přidusil přístroj na okysličení krve. (MFF Karlovy Vary)



Recenze: Domestik

Kinobox.cz
80%

Adam Sedlák asi ze všeho nejvíc kouká na filmy Davida Finchera a natočil Domestika ve stylu, který se tím Fincherovým velmi inspiroval. A největší šok spočívá v tom, že přestože jde o film s velmi pomalou, plíživou atmosférou, ve kterém existují celkem dvě a půl role a většina se ho odehrává v jednom bytě...


Pete69
Pete69
29 308 bodů
6.5
Syrové sterilní drama s téměř hororovou atmosférou. Film si nebere servítky s vrcholovou cyklistikou a ukazuje to, co se ví a toleruje.. je to jeden z nejšpinavějších sportů ve kterém závodníci musí jít až za limit svého těla. Snímek je to drsný, zachází až na okraj nechutnosti, ale právě tím je zajímavý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Koncentrovaný zážitek, který překvapivě žene - není jemný ani pomalý, jak se tváří, ale naopak celkem nezastavitelně boří cestu dopředu. Možná proto mě zklamalo, že to vlastně na konci není tak daleko od výchozího bodu. Čekal jsem, že to překročí hranice reálna k nějakému Fight Club/Black Swan rozuzlení. Každopádně takový nenačančaný Refn, no. Užil jsem si to a od Adama Sedláka a jeho týmu čekám věci. Ambice jsou, schopnost vyhmátnout nadčasové téma taky - to půjde vybrousit.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
6
Pokračuji v dohánění tvorby letos díky BANGERu objeveného Adama Sedláka. A právě tyhle dva snímky mají společnou svoji originalitu a jasné režijní vedení. Mimo to se daří diváka perfektně začlenit do dění, ať už poutavým vnímáním scény, tak ale například i vtahujícím ozvučením. Důležitost zde má i dech postav, který zase působí, jak kdyby jste měli na postavách nonstop přilepený fonendoskop. I přes malinko pomalejší tempo a docela širší stopáž mi to utíkalo dobře, jelikož linka postav má nějaký vývoj a mě pořád zajímalo, kam to až zajde. Vzájemné konflikty obou hlavních postav a možná jejich defakto postupný rozklad je něco, proč jsem pořád byl zvědavý, co s nimi bude. Drogy k Sedlákovi jednoduše sedí, a jak skrze ně proměňuje lidi, je až děsivě reálné.. Je to malinko divný, ale třeba Míra Hanuš to šikovně osvěžil. Tihle už to děcko stejně ani možná mít nakonec nemůžou.. 60%

Dodatečné informace

Původní název:
Domestik (více)
  • Česká republika Domestik
  • Česká republika Domestique
Premiéra v ČR:
27. 9. 2018
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika

Podobné


Powered byJustWatch