V zajetí sněhu

56%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Bylo fajn po dlouhé době vidět snímek kde si hlavní roli střihl Josh Hartnett,ale i když snímek vychází ze skutečné události,tak po celou dobu nedokáže diváka strhnout. Josh hraje dobře,ale ty retrospektiva mi celkem vadily a brzdily tempo vyprávění. Každopádně se jedná o velmi silný příběh o síle lidského ducha a touze přežít. Silný průměr.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Bída a zase bída.. Survivor, sníh, zapadlý dobrodruh jdoucí k civilizaci.. to vše miluji a nebojím se říct, že je to jeden z mých nejoblíbenějších žánrů.. navíc je to natočeno podle skutečné události.. vše v mých očích hrálo snímku do karet.. ale po jeho shlédnutí nastalo velké zklamání. Až seriálové prostřihy z divočiny do drogové a nesnadné doby dětství hlavního hrdiny jsou nesourodé, nedobře provázané.. Není to žádné utrpení, ale je to jen lehce nadprůměrný film.. bohužel..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Příběhů o záchraně života buď vlastního či jiných lidí na základě skutečných událostí se poslední dobou roztrhl pytel. A vlastně je to i dobře, poněvadž se nejedná o výmysl scénáristů, ale napsal to sám život. A stejně jako u jiných i tady na konci filmu můžeme vidět jak skutečný hrdina příběhu vypadá. Zahrál si ho Josh Harnett a dobře. Roli pojal více lidsky. Jen obyčejná vůle a snaha přežít. Příhodná je i reakce a následná práce záchranné horské služby. Žádné výmluvy, žádné zlehčování situace, žádné braní na lehkou váhu, zkratka absolutně žádná byrokracie. Příběh se tak veze bez zbytečně přepálené dramatizace, psychologických běsů, či lecjaké děsivosti. Jen obyčejná snaha jednotlivce přežít a nic víc. A tak je škoda, že se to žánrově spíše více netáhlo do artu. Diváci hledající nějaké dobrodružství budou očekávat hlavně popcornovou zábavu, což tady nenajdou. V zábavné atmosféře byl na podobné téma natočen český snímek 'Synové hor' (1956), který je taktéž na základě skutečné události. Takže se v podstatě jedná jen o takovou obyčejnou nenáročnou vyprávěnku, co se asi tak stalo, a nic víc.