Šibenice

51%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
V první řadě bych zmínil co se mi na snímku líbilo: Auto detektiva Archera. To by bylo asi tak všechno a teď co se mi moc nezdálo. Scénář už od začátku šlapal vodu a po celou dobu nebyl schopný nabídnout nic víc než pár nelogických situací a nepřesvědčivých dialogů. Karl Urban je sympaťák,ale má příšerný čich na role. Al Pacina je mi líto,že si jako svůj další snímek vybral takový brak. Jednu chvíli působí Hangman jako zajímavá kriminálka,ale vzápětí se to vše shodí zcela směšnou (pěší) honičkou po městě. Ve chvíli kdy se odhalí kdo je oním vrahem se veškeré těžko vybudované napětí odporoučí do kopru a nám jen zbývá než přetrpět dalších pár minut do konce. Závěrečná scéna místo toho,aby diváka šokovala,tak jen podtrhuje bezradnost a nelogičnost celého filmu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Hodně špatný thriller, který až moc chtěl spoléhat na přítomnost hodně starého Pacina, a který navíc sám sobě podráží nohy tím hloupým scénářem.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
3
Strašně moc bych chtěl najít důvod, proč dát Hangmanovi víc. Už z úcty k Al Pacinovi, kterého vždy rád vidím v detektivní roli a nebo pro Karla Urbana, jemuž bych přál větší úspěchy v kariéře. Jenže Johnny Martin. Že je scénář "jen" slepencem nejrůznějších klišé a nefunkčních motivů, to je jedna věc (naopak jsem celkem ocenil vyšetřovací část, která v určitou chvíli slušně táhne). Ale Martin prakticky každý moment s nějakým potenciálem zabije svou režií. Bolestivé je to hlavně v úvodu (až komicky natočená "akční scéna") a na konci, kdy do sebe možná vše určitým způsobem zapadne, ale provedení se nechytá ani na televizní kriminálky. Bože, vedle Hangmana i 88 minut vypadá jako dobrý film! A jindy božský Al? I mistr je tu víceméně do počtu, upsaný postavě pravděpodobně pouze proto, aby si na stáří ještě trochu přilepšil nějakým tím komerčnějším projektem. Chvílemi svou velikost připomene hlasem, obličejové mimické svalstvo je ale tentokrát na odpočinku. Možná by tam měl - při vší úctě - odejít i Pacino (minimálně v rámci detektivního žánru). Detektiv Archer si jednoznačně nezaslouží být ve společnosti Vincenta Hanny (Nelítostný souboj), Serpica a Willa Dornera (Insomina)
Pas
Pas
6 225 bodů
1
Těžko říct, jestli už představitele hlavní role trápí nějaká duševní choroba nebo proč vlastně tuhle roli v takovém škváru vzal. Idiotský scénář, nudné-nezáživné provedení a trapná naháněčka jsou karikatůrou na kriminálku solidní kvality , na kterou jsme byli u Al Pacina zvyklí.Pokud si nechcete zkazit svůj vkus na pořádný thriller, tak se tomuhle "dílu" obloukem vyhněte.
Edward
Edward
2 481 bodů
6
6/10