24 hodin života

60%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Velmi solidní béčko,které se naštěstí nebere příliš vážně a jeho jedinou snahou je pobavit což se mu daří výborně. Akce je opravdu nadupaná a její vážně hodně což je největší plus. Krve je zde také dost a to u akčních filmů beru jako plus. Jde vidět,že to má Brian Smrz za ta léta v oku. Ethan Hawke je zde pro mne v trochu netypické roli,ale náramně mu to sekne.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Docela slušná podívaná, ale jak píše i Brenan, je to béčko, jako vyšité. Troška inspirace z Vyměřeného času, absolutně nesmyslná poslední přestřelka, všude kolem spoust profivrahů a hlavní hrdina natahuje kohoutek po minutě míření na nejlepšího z nich atd. Celkově ale film působí docela dobře a dobře se na něj dívalo.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Nájemný vrah hledá vykoupení poté, co dostane druhou šanci žít. Akční thriller s kapkou nějaké té psychologie v koprodukci s Hongkongem, takže vyznění koncepce snímku je od typické Hollywoodské opět krapet odlišná. Ethan Hawke překvapivě pochopil celý charakter postavy bývalého elitního vojáka Travise Conráda, který má stále trauma především ze smrti své ženy a dítěte. Ale ano, dějová šablona není nic neznámého, ale v tomto případě je scénář skutečně pevný jak skála a Ethan se ho nejen podřídil, ale naprosto skvěle i zvýraznil. Příběh tak není jen o člověku nájemně zabíjejícího lidi, ale i o jeho duševní rovnováze, zadostiučinění a vyrovnání se s danou skutečností. Děj je ve své koncepci naprosto vyrovnaný a vše má v daném jádru svou důležitost. Dramatické a hlavně psychologické chvilky chytí za srdce. Skvělé akční sekvence v popkornové atmosféře působí už spíše pro odlehčení. To vše také podpořeno výbornou kamerou s překrásnými scenériemi. Snímek je brilantní už v tom, že si tu každý najde to své.
avenis
avenis
8 056 bodů
7
Když chce člověk napětí, měl by si pustit něco jinýho. Protože je to silně předvídatelný, tudíž nenapínavý. Když chce člověk love story, tohle není to pravý. Jedna naznačená píchačka a šlus. Když chce člověk srdceryvný příběh, zjistí, že matka se strachuje o syna, ale nějak jí to nevěříme... Zkrátka nenacházím nic, co by mě překvapilo, nadchlo a okouzlilo. Ale přece. Rutger Hauer jako třiasedmdesátiletý... skoro jsem ho nepoznala. (16.9.2021)