Bufo Alvarius

63%
Bufo Alvarius

Radikální svědectví o nejsilnějším známém přírodním psychedeliku, tryptaminu 5-MeO-DMT a žábě Bufo Alvarius ze sonorské pouště. Film je koncipován jako strhující audio-vizuální dobrodružství, které umocňují originální zážitkové animace inspirované touto mimořádnou látkou. Fascinující výpovědi skupiny psychonautů, kteří se za zkušeností s Bufo Alvarius vydali na cestu do Jižní Ameriky, dokreslují osobní příběhy nestora transpersonální psychologie Stanislava Grofa a novodobého šamana Octavio Rettiga, který ceremoniální kontakt s uvedenou substancí zprostředkoval tisícům dobrovolníků z celého světa. Mnohým změnila život. Původní záměr tvůrců natočit dokumentární reportáž vygradoval do intenzivní filmové meditace o povaze vědomí a bytí. (http://www.bufoalvarius.com/)



Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
2
Jako dokument je to dost slabý. Reporty jsou vesměs stejné a protože o nich vypráví vesměs blbý lidi (až na toho starého psychiatra, který se ale blbě vyjadřuje), tak to celé působí docela nesmypaticky. Přitom já jsem velký fanoušek halucinogenů a DMT jistě jednou zkusím a věřím však tomu, že nepředvedu takové směšné teatrální divadlo, jak ti debílci, když se navrátí ze stavu - "Láska. Nekonečná láska!"
Profilová fotka
Smazaný uživatel
190 bodů
8
Zajímavý obsah (!), ale asi těžko sdělitelný jen výpovědním dokumentem. Snad to ta žába přežije:)! Prosím. Jsem zvědavá, kolik lidí toto téma přitáhne do kin, kolik lidí má touhu po odvážném rozhodnutí.


Dodatečné informace

Původní název:
Bufo Alvarius (více)
  • Česká republika Bufo Alvarius
  • Česká republika Bufo Alvarius - The Underground Secret
Premiéra v ČR:
5. 4. 2018
Distributor:
Pilot Film
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch