Cesta domů

54%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Celý film táhnou herci ve vedlejších rolích ( Bolek Polívka, Eva Holubová a Tomáš Hanák ), jinak by nebylo na co koukat. Bio agitka, rituály v lese a flegmatický poloalkoholik lesník.. Scénář je obyčejný, film ale rozhodně neurazí. Šedý koukatelný průměr.
avenis
avenis
8 137 bodů
4
Při sledování mi byly postavy nějak podezřele povědomé a připomněly mi film Cesta z města, který jsem si pak pustila stejně jako Cestu do lesa. Pochopila jsem tedy návaznost a uvědomila si, jak se s každou desítkou let proměnil Vorlův přístup, což je normální. Ale nepochopila jsem, co chtěl nyní vlastně natočit. Komedii? Psychoanalýzu? Populárně naučný dokument o lesních pracích? Poslední dva filmy dělí 10 let a herci zestárli, to ani tak nevadí. Ale pokud je logická návaznost cca 2 roky, neměly by se osudy manželů Papošových a Marákových tvářit jako po deseti letech. (14.9.2022)
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
6
Ani v přírodě 21. století nenajde člověk klid a odpočinek, ale jen další práci a starosti. Tomáš Vorel ušel od města až příliš dlouhou cestu a namísto hravé romantické komedie přináší bezvýchodné sociální drama ze současného českého venkova. A tolik potřebné vystřízlivění z makabrózně-lihového oparu nepřichází. Více zde.
jx2
jx2
28 bodů
2
Docela nuda, vtipné to není vůbec, sdělení filmu neuchopitelné. Celkově zklamání