Strážci Galaxie: Volume 3

86%
Strážci Galaxie: Volume 3
Třetí přírůstek atypické superhrdinské série režiséra Jamese Gunna se navrací k osudům dobře známým hrdinům. Tentokrát se v nebezpečí ocitne mýval Rocket, na kterého dolehne nedořešená minulost. Vůdce skupiny Peter stále zápasí se ztrátou milované Gamory a musí zmobilizovat veškeré síly, aby věrného přítele zachránil. Případný neúspěch bude mít na skupinu fatální dopad a znamenat její konec.



Recenze: Strážci Galaxie: Volume 3

Kinobox.cz
60%

James Gunn drží základní úroveň a Strážci Galaxie jsou míle před posledním Ant-Manem. Místo uspokojivého finále trilogie tu však máme strnulé, ubrečené a sebedojímavé nic.


Pete69
Pete69
29 372 bodů
8
Strážci galaxie jsou u mě jednou z nejoblíbenějších partiček superhrdinů a třetí díl to jen potvrdil. Je to akční přepálená jízda, ale toto přesně chci, když se chci podívat na superhrdinské sci-fi. Tvůrci ubrali na humoru a stále je ho tam dost, jen už to není tlak na vtip za každou cenu. Digitální efekty parádní a i přes spousty klasických klišé je to skvělá akční podívaná. Závěr naznačuje, že by mohl být s touto partou konec, ale zároveň je otevřený. Osobně si myslím, že jeden z nejúspěšnějších projektů Marvelu pojede dál. Udrží si svou vysokou kvalitu? Uvidíme..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Dvě a půl hodiny brečení, kde jediná postava, kterou něco váže k záporákovi, leží v komatu, a ostatní jen běhají z místa na místo, aby získali McGuffin. Příběh jen opakuje předchozí motivy a nikam je neposouvá (Rocketova série flashbacků, která sentimentálně a nekonečně dlouze doslovně přehrává původ traumat, který přitom dávno známe, je nesnesitelná). Vůbec to nedrží pohromadě. Vtipy taky výhradně recyklované a film je tak posedlý svým sebedojímáním, že v něm humorné vsuvky beztak působí jako pěst na oko. I ta šestka je milost, upřímně řečeno.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
9
Nechápu, jak to, že Strážci Galaxie působí film jako z jiného vesmíru, když se odehrává v našem vesmíru... MCU v posledních letech zkazí, na co sáhne a daří se jim pořád úspěšně prorážet hlubší a hlubší dno. A bylo by krásné, kdyby už níž zkrátka nešlo a tímhle snímkem se opět vyrazilo na opačnou stranu, ale nějak zvláště bych v to nedoufal.. Série Strážců Galaxie je tu už s námi od roku 2014 a v celém MCU je pro mě unikátní i tím, že jde o jedinou, při níž jsem každý jednotlivý díl navštívil v kinosálu.. A co jsem si včera uvědomil, když jsem seděl na téhle partě dementů už potřetí? Že je miluji! Že tohle je pro mě pomyslné srdíčko celého MCU, na které se v konkurenci Avengers zapomíná, ale absolutně si to nezaslouží.. A já měl konečně po letech pocit (ach jo, už vážně množné číslo), že bych u tohohle měl v kině být.. Někdy loni jsem si to zakázal, že se nechci dočkat toho, že bych šel do kina na špatný film (a ono by to nastalo, kdybych navštívil některý z těch posledních).. Strážcům jsem ale nechtěl přestat věřit, a tak jsem tomu tu šanci dal! A já se královsky bavil! Nevěřil jsem, ale takové to kdysi bylo.. Žeru, jak to pracuje s hudbou, barvami a překvapivě i tím humorem. Jde o kombinaci takového buranství, u kterého se necítíte trapně. Normálně se v kině nesměji, ale tady jsem musel.. James Gunn je génius, který je vzorem toho, jak by se mělo naslouchat fanouškům. Možná, je to fakt někdy moc ujetý, anebo příliš hraje na emoce, ale jsem naivní a přišlo mi to opravdové, a tak moc nostalgické, že jsem nechápal, jak to, že tohle ten Marvel nedokáže v každém svém filmu.. Neexistuje žádná týmovka, kde by tolik fungovaly všechny postavy, kromě téhle... A vrcholem téhle partičky bude navždy Quill, což mi tak nějak došlo až u tohohle filmu.. Normální polobůh, co s hudbou v uších vládne galaxii.. Osobní příběh, který poutá všechny postavy a neustále udržuje diváka v napětí, že se snad vyhne tolik bolestivému konci.. Záporák, jenž má motivaci a zvládá působit charismaticky, a že by z něj měli mít hrdinové strach.. Samozřejmé kvality, jaké ale vidím v MCU po takové době! Jedinou výtku bych měl k nadbytečnému Adamovi Warlockovi, který mě sice pokaždé na plátně bavil, ale pro tenhle příběh byl navíc. Vrcholem filmu je pak epilog s Quillovým návratem na Zemi, jako jedna z nejpamátnějších scén vůbec. Na emocích postavená jízda, která je zaslouženým vrcholem celé trilogie. Fantastická synergie audiovizuální stránky, která si minimálně drží sérií nastavenou úroveň.. Takový závěr si tahle parta dementů nemohla ani přát, ale přitom si ho nanejvýš zaslouží. /viděno v kině/ 95%


Dodatečné informace

Původní název:
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (více)
  • USA Strážci Galaxie: Volume 3
  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 3
  • USA Strážcovia Galaxie 3
  • USA Вартові Галактики 3
  • USA Стражи Галактики. Часть 3
Premiéra v ČR:
4. 5. 2023
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
250 mil. USD
Tržby:
845,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Strážci Galaxie: Volume 3 je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Strážci Galaxie: Volume 3


Podobné


Powered byJustWatch