Srdce z oceli

54%
Srdce z oceli

Zvláštní policejní agent Lin Dong se těžce vzpamatovává ze zpackané akce, při které zemřela řada jeho kolegů, a ze smrti dcery, která podlehla leukemii. Pomoct mu má nový případ, při kterém se upne na dívku Nancy. Tu musí uchránit před biorobotickým padouchem, který touží po její léčivé krvi...
Zvláštnímu policejnímu agentu, Lin Dongovi, umírá v nemocnici jeho malá dcerka Xixi. Lin k ní však nemůže dorazit, protože právě řeší zvláštní případ. Na rozkaz velení má převézt na vojenskou základnu doktora Jamese, muže, který dosud prováděl biochemické pokusy pro velkého dealera se zbraněmi. Linova policejní kolona je napadena zvláštní zločineckou skupinou, kterou vede biorobot Andre. Andreho vytvořil právě James. Lin v boji takřka podlehne, snad i proto, že se dozví, že malá Xixi zemřela. O třináct let později Lin vykonává podivné podřadné práce a snaží se dohlížet na mladou Číňanku Nancy. Tu se pokouší unést podivná žena v černém, která je neustále obklopena armádou do motocyklových kombinéz a helem oblečených tvorů. Pokusu o únos Nancy ještě předchází vražda spisovatele, který se právě proslavil svým novým románem „Srdce z oceli“. Spisovatele zavraždí právě žena v černém poté, co se v jeho apartmá utká s převlečeným Linem, který zde také pátrá po informaci, odkud vzal spisovatel námět pro svou knihu. Z apartmá nepozorovaně proklouzne mladík Leeson, který je pro Lina záhadou. Tento mladík se brzy začne točit i okolo Nancy, což Lina ještě více rozčiluje. Po vraždě spisovatele vyjde najevo, že Nancy chodila se svými psychickými problémy k místní čarodějnici, od které tento spisovatel koupil všechny zápisky a nahrávky, v nichž Nancy vzpomínala na mládí. Nancy zamíří do Sydney, kde se chce setkat s jakýmsi kouzelníkem. Přímo v opeře se ji však pokusí unést žena v černém a její doprovod. Tentokrát Lin společně s Leesonem dokážou únosu ještě zabránit. Lin dopraví omráčenou Nancy do svého domu, kde uvězní i tajemného Leesona. Ve chvíli, kdy není Lin v domě, Nancy z domu uteče. Začíná si vzpomínat, co se jí stalo, a zamíří do domu, kde kdysi žil Dr. James. Tam si uvědomí, že je vlastně Xixi a že přežila díky pokusům doktora Jamese s geneticky upravenou léčebnou krví, kterou má v sobě. Vzápětí je Nancy unesena ženou v černém. Lin v jednom z odjíždějících aut zahlédne unesenou Nancy, a únosce ve svém autě pronásleduje. Lin se pokusí Nancy zachránit. To se mu i přes pomoc Leesona, který se najednou objevil, nepodaří. Lin se svou bývalou policejní kolegyní, Susan, připraví malou lest na ženu v černém. Ta má totiž u sebe malý klíček od bezpečnostní schránky, který Nancy našla v domě Dr. Jamese... (TV Prima)



Scénář:

Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
4
No tohle byla teda prvotřídní blbost a to říkám jako velký fanda Jackieho. Snažil jsem se vzít v potaz,že se jedná o béčko a Sci-fi,ale tady nefunguje vůbec nic. Zhang se to vše snažil zamaskovat velkým množstvím výbuchu a průměrnou akci ve které ani Chan nedokázal moc nabídnout. Soubojů tělo na tělo je pramálo a neoplývají originalitou. Avšak největší slabinou je velmi slabý a hloupý příběh. Tentokrát to sice nevyšlo,ale věřím,že má Jackie stále co říct a brzy nám všem ještě vytře zrak.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Jackie Chan se i přes svůj věk akčních snímků stále nevzdává, byť měl před lety jiné plány. A tak tu máme další, který svým začátkem i průběhem hodně připomíná jeho nejslavnější ‘Police story’. Asi nebude náhoda, že na konci zazní píseň z této série, kterou nakonec i sám nazpíval. Příběh odehrávající se tentokrát v Austrálii jakoby byl současný a zároveň z nedaleké budoucnosti. Jackie v roli člena speciální jednotky, který musí ochránit mladou ženu před zločineckým gangem. A akční popkornová zábava může začít. Máme tu vše, na co jsme u Chackieho léta letoucí zvyklí. Jen ty kaskadérské scény už nejsou reálné jako kdysi. CGI je prostě CGI. Těžko říci, jestli starším divákům snímek něco přinese. To, co je tu s Jackiem k vidění předváděl především v 80. letech a tak je už těžko nějak oslní. Příběh jako takový také není lecjakou peckou. A co se týče mladé generace diváků, v porovnání s tímto jsou pro ně akční snímky daleko honosnější. Jako připomínka dávných filmových kousků a akčních eskapád Chacieho Chana však snímek zase naopak vyznívá dobře. Takže co s tím? Ne, snímek je jistojistě natočen dobře, jen má prostě problém nějak po divácké stránce zaujmout.

Dodatečné informace

Původní název:
Bleeding Steel (více)
  • Čína Srdce z oceli
  • Čína Bleeding Steel
  • Čína Ji qi zhi xue
Země původu:
Čína, Austrálie
Rozpočet:
65 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění