Foxtrot

71%
Foxtrot

Jonathan Feldman hlídá spolu s třemi dalšími mladíky opuštěný checkpoint kdesi v poušti na severu Izraele. Od četby komiksů a poslechu starého rádia je občas vyruší projíždějící automobil či velbloud, který se po cestě líně prochází sem a tam. Mladé vojáky vytrhne z nudy až nečekaná událost s fatálními následky. Jonathanovi rodiče se mezitím v Tel-Avivu snaží vyrovnat s tragickou zprávou a zjistit, co se vlastně kdesi v poušti odehrává. (Aerofilms)




Recenze: Foxtrot

Kinobox.cz
85%

Foxtrot je skvělý film. Jen mějte tu trpělivost a neodsuzujte ho dřív, než vám naplno rozkryje své kvality.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Jsem z toho na vážkách. Vizuální manýry si mě získaly zcela, ty vypravěčské o kus méně. Ta úpěnlivá snaha dodat symbolicky bohatý film s velikánským dějovým obloukem mi nepasovala k intimitě námětu a tahle neukázněná exhibice stojí v cestě psychologii postav (obzvláště ženské postavy jsou vyloženě karikatury, co pouze omdlévají, hystericky pláčou, obviňují a vyčítají) a nakonec i uvěřitelné katarzi, kterou by to tak moc chtělo mít. Jak ukazuje moje výsledné hodnocení, tak na tenhle mix říkám (zatím) oukej, protože tenhle typ filmů mám rád. Ale upřímně mě překvapilo, když jsem po projekci zjistil, že režisérovi je pětapadesát - ten film se jeví spíš jako dílo zuřivého třicetiletého absolventa, který chce říct hned a všechno. 70 %
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8
Koncentrát izraelských dramat, která se mohou ve zdejším rybníčku jevit jako nepravděpodobná. Začátek je přes všechno pochopení pro meditativnost o něco delší, než je zdravě únosné. Střední část a závěr neuspávají a divák si postupně vychutná všechny paradoxy izraelské reality. Jejich válka je má hodně stinných míst. Dobře je zvládnutá poloha rodinných vztahů.

Dodatečné informace

Původní název:
פוֹקְסטְרוֹט (více)
  • Izrael Foxtrot
  • Izrael פוֹקְסטְרוֹט
Premiéra v ČR:
12. 4. 2018
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Izrael, Francie, Německo, Švýcarsko
Tržby:
1,36 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Foxtrot je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění