Mudbound

74%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Výživný snímek na téma rasismus. Vše se odehrává kolem Druhé světové války a nechybí ani téma syndrom z války. Drsně se tvářící realisticky vyhlížející film, který i přes svou dlouho stopáž nedává divákovi příliš prostoru se nudit. Tempo je sice pomalé, ale vyprávění hlavních postav prostě do pomalejšího tempa sedí. Já si snímek užil nad míru.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Chytlavé drama s vděčným námětem (americký vidlákov, WW2, všudypřítomný rasismus, láska?) a zatraceně silným koncem. Škoda že nám toho tvůrci chtěli v těch 2 hodinách říct tolik, spousta postav a dějových linek je jen načrtnuta a pak vyšumí do ztracena. Jinak ale fakt dobrá práce.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Na jednu stranu chápu oskarovou nominaci za scénář, na druhou stranu tenhle film potřeboval oponenturu jako sůl. Pevně věřím tomu, že kdyby se napsala lépe první půlhodina filmu, trochu pokrátila, tak jsme tady měli film z kategorie nezapomenutelných. Není to poprvé, co Američani natočili film o válečných traumatech, ale tentokrát se k tomu přidává ještě téma rasismu, smilstva a disfunkční rodiny. Příběh je postavený na klasickém půdorysu antického dramatu a směřuje ke konci, který nečekáte, ale na druhou stranu, něco podobného tušíte. Herecky je to naprostá extraliga, O Jasonu Mitchellovi určitě ještě uslyšíme a Garrett Hedlund by si rozhodně zasloužil více pozornosti, než má nyní. Jsem zvědav co od Dee Rees uvidím příště. Silný film, ale proboha ten začátek!
Krupe
Krupe
2 264 bodů
10
Další z filmů pojednávající o problému rasismu v Americe 30-tých a 40-tých let. Holt Mississippi... Těžká doba, jen pro tvrdé lidi. I tak to byla pro ně zkouška, kterou ještě dlouhou dobu poté nemohli vyhrát. Velké stigma pro současné USA.