Motýlek

73%
Motýlek

Remake snímku Motýlek z roku 1973. Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje.(Magic Box)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Ačkoli jsem neviděl původní verzi z roku 1973, tak mohu s klidem prohlásit, že samotný příběh je tak silný, že není potřeba takových hvězdných jménem jako je McQueen a Hoffman. Myslím, že i Motýlel z roku 2017 si zaslouží své místo pod sluncem. 133 minut uteklo jako voda a já se nedokázal odtrhnout od obrazovky. Hunnam je sympaťák a s přehledem se chopil i této těžké úlohy. Originál je možná nedostižný, ale mě se to prostě líbilo. PS: Rest vůči originálu brzo napravím.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Udělat remake kultovního filmu chce odvahu a nadšení, většinou totiž u diváků přichází zklamání. Za mě je tento remake opravdu povedený a těžko srovnávat. Vyrovnat se legendám, jako je Steve McQueen a Dustin Hoffman není vůbec nic jednoduchého, ale Charlie Hunnam a Rami Malek prostě zazářili a téměř se vyrovnali. Původní Motýlek je klasická silná filmařina, tady už byla lepší technika, takže jsou povedené scenérie, hezky zpracované násilnické scény, skvělé masky. Povedlo se i velmi dobře zapracovat do třicátých let.. já bych jen těžko srovnával kvalitu obou Motýlků a tak dám oběma stejně, z obou mám totiž skvělý dojem. Starý Motýlek je v dobrém slova smyslu ošuntělý a umaštěný, nový má lepší úvod do příběhu a skvělý vizuál.. pochvala.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Dobrý film, ale určitě ne lepší než originál. Hunman, Malek výborní, ale zase ne lepší než duo McQueen-Hoffman. Asi nejvíc mi tady chyběl nějaký pocit bezmocnosti, který jsem měl u originálu skoro pořád. Na druhou stranu už to bude taky pár let, co jsem ho viděl naposledy, takže ideální čas to napravit.

Dodatečné informace

Původní název:
Papillon (více)
  • USA Motýlek
  • USA Papillon
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA, Malta, Černá Hora, Srbsko
Tržby:
10,06 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Motýlek je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné