Motýlek

73%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Ačkoli jsem neviděl původní verzi z roku 1973, tak mohu s klidem prohlásit, že samotný příběh je tak silný, že není potřeba takových hvězdných jménem jako je McQueen a Hoffman. Myslím, že i Motýlel z roku 2017 si zaslouží své místo pod sluncem. 133 minut uteklo jako voda a já se nedokázal odtrhnout od obrazovky. Hunnam je sympaťák a s přehledem se chopil i této těžké úlohy. Originál je možná nedostižný, ale mě se to prostě líbilo. PS: Rest vůči originálu brzo napravím.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
8.5
Udělat remake kultovního filmu chce odvahu a nadšení, většinou totiž u diváků přichází zklamání. Za mě je tento remake opravdu povedený a těžko srovnávat. Vyrovnat se legendám, jako je Steve McQueen a Dustin Hoffman není vůbec nic jednoduchého, ale Charlie Hunnam a Rami Malek prostě zazářili a téměř se vyrovnali. Původní Motýlek je klasická silná filmařina, tady už byla lepší technika, takže jsou povedené scenérie, hezky zpracované násilnické scény, skvělé masky. Povedlo se i velmi dobře zapracovat do třicátých let.. já bych jen těžko srovnával kvalitu obou Motýlků a tak dám oběma stejně, z obou mám totiž skvělý dojem. Starý Motýlek je v dobrém slova smyslu ošuntělý a umaštěný, nový má lepší úvod do příběhu a skvělý vizuál.. pochvala.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Dobrý film, ale určitě ne lepší než originál. Hunman, Malek výborní, ale zase ne lepší než duo McQueen-Hoffman. Asi nejvíc mi tady chyběl nějaký pocit bezmocnosti, který jsem měl u originálu skoro pořád. Na druhou stranu už to bude taky pár let, co jsem ho viděl naposledy, takže ideální čas to napravit.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
6
Děsivej příběh. Má to pár mezer a celkovej tón filmu neni nijak výjimečnej. Je to pouze obstojně natočené, ale téma o kterém to pojednává je po celou dobu tak zajímavé a znepokojující, že to po celou dobu dlouhé 140 minutové stopáže baví. Rozhodně to převyšuje třeba Trosečníka.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
6
První film jsem neviděla, ale ten Hunnam mě ničím nezaujal. Byl mi dokonce i dost nesympatický. Přetrpěla jsem to, ale nic víc. Nevím, proč se s nějakým zločincem s vytetovaným motýlem dělá taková věda. S filmem Vykoupení z věznice Shawshank se to nedá vůbec srovnat! Nemělo to žádnou mimořádnou atmosféru, která by mě dokázala vtáhnout do děje. Takový podle mě zbytečný film. A hudba Davida Buckleye? Ona tam nějaká byla?!! Režisér nedokáže pracovat s tempem. Víte, kolikrát jsem u toho začala klimbat?! Ani se neptejte! :-) Přes dvě hodiny je zbytečně dlouhé. Nebylo třeba to tak natahovat!!
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
První slovo, které mě k hodnocení tohoto filmu napadlo, je "sterilní". Těžko objektivně hodnotit film, u kterého znám děj a který byl bohužel natočen téměř přesně podle scénáře původní klasiky ze 70. let. Čekal jsem nový pohled, čekal jsem nové skutečnosti, ale nic z toho nepřišlo. A výkony dvou hlavních hrdinů ani zdaleka nedosahovaly původní úrovně. A proč sterilní? Protože to nemělo žádnou atmosféru, neviděl jsem žádné emoce ani energii. Prostě zklamání na celé čáře. Je to škoda.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8.5
Jeden z mála podařených remakeů. Hunnam a Malek se zhostili svých rolí výborně a dokonale konkurují McQueenovi a Hoffmanovi. Myslím si, že neuškodilo si tento výborný příběh připomenout v novém podání. Tento film lze vřele doporučit (ne)jen příznivcům původního zpracování.
-gt-
235 bodů
7
Oproti původnímu filmu z 1973 je technicky lepší, ale ten pocit beznaděje tam schází. Jak už někdo poznamenal, je to sterilní. Co mne překvapilo, že dnes, oproti roku 1973 vypadala postava gay spoluvězně, který se na jednom z útěků podílel.