Gentleman s pistolí

65%
Gentleman s pistolí

Biografické drama vychází ze skutečných událostí a zachycuje Forresta Tuckera, zloděje a legendárního specialistu na útěky z vězení, jež mu vynášely obdiv veřejnosti a nesmiřitelnou nenávist policie. Svůj nejslavnější únik uskutečnil v sedmdesáti letech. V hlavní roli exceluje Robert Redford, přičemž jde o jeho poslední filmové angažmá před odchodem do důchodu. (Febiofest)




Recenze: Gentleman s pistolí

Kinobox.cz
87%

Pro koho film je? Pro fanoušky Davida Loweryho a pomalých filmů. Pro milovníky Roberta Redforda a/nebo Sissy Spacek. Pro lidi, co si ujíždějí na osmdesátých letech a chtějí vidět nějaká opravdu pěkná auta z té doby. Pro ty z vás, kteří máte rádi krimi, gangsterky, ale i třeba trochu té žánrově nestárnoucí romantiky podané stárnoucími, ale stále zářícími hvězdami stříbrného plátna.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Pokud zvěsti nelhaly a The Old Man and the Gun je opravdu posledním filmem Roberta Redforda,tak se jedná o solidní rozloučení a krásnou tečku za jednou úžasnou hereckou kariérou. Celý film je taková pohodová až melancholická podívaná o jednom staříkovi,který nadevše miluje vykrádání bank. Během filmu zazní spoustu příjemných dialogů,které mají velkou hloubku a dokáží divákovi předat i nějakou myšlenku. Redford byl opět vynikající a já osobně bych se vůbec nezlobil, kdyby se nechal ještě k nějakému filmu přemluvit.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Film je to opravdu dobrý, ale není až tak skvělý.. punc mu dává hlavně rozlučka Roberta Redforda s natáčením filmů. Scénář k tomu přesně pasuje, stejně, jako se loučí Redford, loučí se i jeho postava s životem bankovního lupiče gentlemana. Je to důstojný pěkný film v pomalém tempu zaměřený na hlavního hrdinu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Redfordův Forrest je boží a celkově ta jeho postava je dost vděčná. Tohle seniorské "chyť mě, jestli to dokážeš" ale prostě ten potenciál úplně nenaplnilo. Nejzajímavější byla asi ta pasáž Forrestových celoživotních útěků.


Dodatečné informace

Původní název:
The Old Man & the Gun (více)
  • USA Gentleman s pistolí
  • USA The Old Man & the Gun
  • USA Old Man and the Gun
Země původu:
USA
Rozpočet:
15,8 mil. USD
Tržby:
11,28 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Gentleman s pistolí je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch